Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C
Sal 23°C

Engelli Birim Koordinatörlüğü’nden eğitim semineri

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Engelli Birim Koordinatörlüğü, kurum içi eğitim çalışmaları kapsamında “Engelli Farkındalık ve Bilgilendirme” konulu bir seminer düzenledi..

Engelli Birim Koordinatörlüğü’nden eğitim semineri
Aksaray Anadolu AŞ
25 Nisan 2016 12:48

ASÜ’de görev yapan akademik ve idari personele yönelik gerçekleştirilen seminerde, engelli bireylere olumlu tutum geliştirme, sorunların çözümü ve yönetmelikler gibi hususlar anlatıldı.

Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Araştırma Görevlileri tarafından verilen seminerin son derece önemli olduğunu söyleyen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, üniversite olarak bu hususa ilişkin pek çok çalışmayı hayata geçirdiklerini, engelsiz bir kampüs için proje çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ASÜ Engelli Birim Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Emine Fırat ise yaptığı konuşmada, birimin genel faaliyetlerine dair bilgiler verdi. Özel Eğitim Bölümü’nün aktif şekilde çalışmalara dâhil olmasının performansı arttıran bir unsur olduğunu dile getiren Fırat, “Okulumuzdaki engelli öğrencilerimiz “Engelsiz Hayat Topluluğunu” kurdu ve etkinlik planlamalarına başladı. Diğer taraftan birim olarak çeşitli seminerler, öğrenci buluşmaları, tiyatro gösterileri, kültürel ve sanatsal etkinlikler icra edildi” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Özel Eğitim Bölümü Araştırma Görevlileri sunumlarını yaptı.

Cahit Şahin “Engelli Öğrenciler İçin Erişilebilirlik, Tutum ve Akademik Uygulamalar,” Gülistan Yalçın “Engelli Bireylere Yönelik Yasa ve Yönetmelikler,” Onur Emre Kocaöz ise “Bireysel Farklar Zenginliğimizdir” konularına dair paylaşımlarda bulundu.

Programa akademisyen ve idari personelin yanı sıra, Aksaray’da görev yapan bazı engelli derneklerinin temsilcileri de katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.