Dolar 32,3713
Euro 35,0024
Altın 2.325,92
BİST 9.099,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 26°C

Engelli Dernekleri Başkan Yazgı’yı ziyaret etti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Aksaray’daki engelliler dernekleri Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret ettiler..

Engelli Dernekleri Başkan Yazgı’yı ziyaret etti
Aksaray Anadolu AŞ
4 Aralık 2015 19:45

İlk ziyaret Aksaray İşitme Engelliler Gençlik Spor Kulübü ve Eğitim Derneği ile başlarken ikinci ziyaret eden heyet Aksaray Engelliler Derneği Bekir Kaya ve yönetimi oldu. Son olarak ise Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğünde engelli sporcular Başkan Yazgı’yı ziyaret ettiler.

İşaret Dili Eğitimi En Büyük Eksiliğimiz

İşitme Engelliler Dernek Başkanı Yakup Amaç ve Aksaray Belediyesi Öncülüğünde yürütülün Ses-Sizsiniz proje koordinatörü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden işitme engelliler şube temsilcisi Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti. Derneğin onursal başkanı Mehmet Pekmezci ve işitme engelliler derneği faaliyetinden bahsedip verdiği destekten dolayı Başkan Yazgı’yı ziyaret etti.

Başkan Yazgı, işaret diliyle iletişim kuran dernek üyelerine ziyaretten dolayı teşekkür etti. Tüm toplum bireyi olarak işaret dilini öğrenmemiz gerekir diyen Başkan Yazgı, Aksaray Belediyesinin engelli dostu bir belediye olduğunu söyleyerek “ Belediyemiz Engelli bireylere yönelik birçok ilklere öncülük ediyor. İlk olarak belediye meclisinden alınan kararla Engellilere indirimli su uygulaması başlattık. Şehrin muhtelif yerlerine engelli araçlara yönelik Engelli şarj istasyonu kurduk. Yine toplu taşıma araçlarımız Engellilere uyumlu hale dönüşmesini sağladık. Toplu taşıma araç şoförlerine bu konuda duyarlı davrandıkları için teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki Engellilerin ücretsiz kart68’den faydalanıyorlar. Ve Belediyemiz öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ile “SES-SİZSİNİZ” projesi başlattık. Bunların tamamı engelli hemşerilerimiz içindi. Yeter mi? Yetmez ama kanunların bize verdiği yetkiyle engellilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Engelliler Derneğinden Teşekkür

ksaray Engelliler Şube başkanı Bekir Kaya’da beraberindeki heyet ile Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti. Şube Başkanı Bekir Kaya, Aksaray Belediyesinin her konuda derneklerine yardımcı olduğunu vurguladı ve verdiği destekten dolayı Başkan Yazgı’ya çiçek sunarak teşekkür etti. Başkan Yazgı, engellilerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini hatırlattı.

Diğer yandan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesinden yer alan engelli sporcularda İl müdürü Cüneyt Alkan ile 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Başkan Yazgı’yı ziyaret ettiler. Sporcular arasında milli takıma seçilen ve atıcılıkta ülkemizi temsil ederek Avrupa şampiyonluğu elde eden sporcularda yer aldı. Başkan Yazgı, engelli sporcuları başarısından dolayı kutlayarak tebrik etti. Belediye bünyesinde engelli spor kulüpleri yer verildiğini hatırlatan Başkan Yazgı, “Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızdan başarılı sonuçlar bekliyor ve zaman zaman çok güzel skorlar alınıyor” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.