Dolar 32,5872
Euro 34,8381
Altın 2.508,91
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
23°C
Hafif Yağmurlu
Cts 21°C
Paz 23°C
Pts 28°C
Sal 30°C

Engelli torununu her gün okula kucağında götürdü

Aksaray’da engelli torununu okula her gün kucağında götüren İrfan Aktaş, düzenlenen karne töreninde “Yılın Dedesi” seçildi..

Engelli torununu her gün okula kucağında götürdü
Aksaray Anadolu AŞ
17 Haziran 2016 20:54

Emekli olduktan sonra hayatını torununa adayan 61 yaşındaki İrfan Aktaş, kas hastalığı sonucu 2 yıl önce engelli kalan ve iki bacağı da tutmayan torunu 9 yaşındaki Cihan Murat Aktaş’ı her gün okula kucağında götürdü.

Okul yollarını aşındıran dede ile torunu bugün karne heyecanını birlikte yaşadı. Aktaş’a, bu fedakarlığı nedeniyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Yılın Dedesi” ödülüne layık görülerek, plaket takdim edildi.

İrfan Aktaş yaptığı açıklamada, torununun 7 yaşında geçirdiği kas hastalığı sonucu engelli olduğunu söyledi.

Teneffüste bahçede gezdiriyor

Torununun iki bacağının da tutmadığını belirten Aktaş, şunları anlattı:

“Anaokulu ve birinci sınıfa kendisi gidip geliyordu. Ancak 2’nci sınıfa başlamadan bu rahatsızlık oluştu. Ben de emekliye ayrılarak torunumu okula götürüp getirmeye başladım. Beraber servise biniyoruz ve kucağımda torunumu sınıfına kadar çıkarıyorum. Sınıfa bırakınca da okuldan ayrılmıyorum. Teneffüs saatlerinde de torunumu alıp bahçede gezdiriyorum. Bu, torunumla ikinci karne heyecanımız. Çok mutluyum. Torunum 3’üncü sınıfı da bitirdi. Dersleri de çok iyi. Allah’a şükür bu fedakarlığımızı boşa çıkarmıyor.”

Aktaş, torunu ile ilişkisinin sadece okulla sınırlı olmadığını ifade ederek, “Emekliliğimden sonra hayatımı torunuma adadım. Okuldan sonra rehabilitasyon ve fizik tedaviye de beraber gidiyoruz. Okulumuzu hiç aksatmıyoruz. Sadece tedavi için 3 ayda bir Ankara’ya gidiyoruz ve o zaman rapor alıyoruz. Onun haricinde her gün okulumuza geliyoruz.” diye konuştu.

Aksaray Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ise İrfan Aktaş’ın bir yıl boyunca torununu kucağında okula getirip götürdüğüne işaret ederek, “Biz, bu özverili davranışından dolayı çok memnun olduk. Kendisine yürekten teşekkür ediyor ve kendisini yılın dedesi olarak ödüllendiriyoruz.” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.