Dolar 32,5723
Euro 34,9777
Altın 2.460,03
BİST 9.887,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
26°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Engelsiz Yaşam Merkezi, Elitaş’ın katılımı ile açıldı

Engelsiz Yaşam Merkezi, Elitaş’ın katılımı ile açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
8 Mart 2024 17:05

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Orta Anadolu’da tek olarak nitelendirdiği Engelsiz Yaşam Merkezi AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın katılımı ile hizmete açıldı.

Aksaray’da yaşayan engelli vatandaşların ve ailelerinin talebi üzerine planlanarak şehrin merkezi sayılabilecek ulaşımı kolay bir noktaya konumlandırılan Engelsiz Yaşam Merkezi’nin açılış törenine Dr. Evren Dinçer ile birlikte Vali Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Ankara Milletvekili Hacı Turan, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Merkez İlçe Başkanı Muammer Gür, Engelli Koordinasyon Merkezi Başkanı Bekir Kaya, Ak Parti teşkilat mensupları, engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının idari ve mülki amirleri ile birlikte çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

2 bin 956 metrekarelik arsa üzerine 2 katlı olarak inşa edilen Engelsiz Yaşam Merkezi, tüm engel gruplarının faydalanabileceği ‘Engelsiz’ bir bina olarak hizmet verecek. Engelli birey ve ailelerin tüm ihtiyacına cevap verecek Engelsiz Yaşam Merkezinde atölyelerle birlikte derslikler, spor salonu, kütüphane, konferans salonu, kafeterya, revir, idare birimleri ve diğer sosyal donatı alanları yer alıyor.

Kur-an’ı Kerim tilaveti ve protokol konuşmaları ile başlayan açılış töreninde tesisin teknik özellikleri hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer açılışa katılan misafirlerine hitaben yaptığı konuşmada şu açıklamaları kullandı; ‘’ Aksaray’da engellilerimiz için bu tür bir tesisler bir ihtiyaçtı. Toplumumuzun yüzde 12 sini oluşturan bir kesim var. Göreve geldiğimiz zaman büyük bir hizmet eksikliğiydi bu bizde engellilerimizin istek ve talepleri doğrultusunda böyle bir tesis planladık engellilerimizin hayatını kolaylaştırmak için bu anlamda yapılmış projeleri inceledik. Hamdolsun bugün buranın açılışını gerçekleştireceğiz. Merkezimiz sadece engellilerimize değil engelli ailelerimizde vakit geçirmesi için tasarladık. Bu merkezimizden engellilerimizin en güzel şekilde istifade etmesini temenni ediyoruz. Tesisimiz hayırlı olsun Cenabı Allah bizlere daha güzellerini yapmayı nasip etsin. ‘’ Dedi.

‘’EVREN BAŞKANIMIZ GÖREVE GELMESİ İLE BİZLERE YENİ UFUKLAR AÇILDI’’

8 Mart Dünya Kadınlar günün kutlayarak konuşmasına başlayan engelli Koordinasyon merkezi Başkanı Bekir Kaya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Evren başkanımızın 2019 yılında göreve gelmesi ile bizler için yeni bir ufuk açıldı. Belediye Başkanımız göreve gelir gelmez bize Engelli Koordinasyon Merkezini açtı. Tüm engelli derneklerini tek çatı altında toplayarak birlikte faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Belediye Başkanımız bizlere sportif faaliyetler yapacağımız kültürel ve sosyal

çalışmalar yapabileceğimiz özel kardeşlerimizin ders çalışabileceği çok güzel bir mekan yaptı. Görev süreci boyunca belediye başkanımızın bizlere yaptığı hizmetler saymakla bitmez tüm hizmetleri için teşekkür ediyorum. ‘’ Dedi.

Protokol konuşmaları ile devam edilen açılış töreninde konuşan Milletvekili Cengiz Aydoğdu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Buranın temelini attığımız günü hepimiz hatırlıyoruz. Hepimiz çok heyecanlıydık. Sayın Genel Başkanım Evren Başkanımızla Aksaray Engelsiz şehir oluyor. Bunun daha büyüğünü engelsiz aile merkezini de düşünüyoruz. Aksaray Bekir Başkanımızın da dediği gibi Evren Başkanımızın gelmesi ile engellilere yönelik çok büyük çalışmalara şahitlik etti. İnşallah engelsiz yaşam merkezimiz hayırlı olur.

Milletvekili Cengiz Aydoğdu’nun ardından kürsüye çıkan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Aksarayımız da tüm arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Fakat engelli kardeşlerimiz için yaptığımız çalışmaların ayrı bir güzelliği ve heyecanı var. Onlara yönelik attığımız her adımın bir heyecanı bir bereketi var. Bizde tüm kurumlarımızla birlikte çalışıyoruz. Evren Başkanımız böyle bir eser çıkarttı. emeği geçen herkese çok çok teşekkür ediyorum. Engellilere verilen değer bir ülkenin gelişmişliğini gösteren en önemli ölçüttür. Aksaray’da bu konuda örnek bir il oldu. Bu merkezin hayırlı olmasını diliyorum.’’ Dedi.

GENEL BAŞKAN VEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ; ‘’BELEDİYE BAŞKANIMIZ AKSARAY İÇİN BİR ŞANSTIR’’

Engelsiz yaşam Merkezi açılış töreninde konuşan Ak Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş konuşmasına 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısı ile alanda bulunan kadınların gününü kutlayarak başladı. Kadınların toplumun yarısını oluşturduğunu Neşet Ertaş’ın sözleri ile anlatan Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş Engelsiz Koordinasyon Merkezi ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; ‘’Sayın Valimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun Milletvekilimizin ve Belediye Başkanımız Evren Dinçer’in biraraya gelmesi Aksaray için büyük bir şanstır. Belediye Başkanımızın bu hizmetlerini vatandaşlarımızın 31 Mart yerel seçimlerinde karşılıksız bırakmayacağını açılışımıza gelen vatandaşlarımızın beyanından duyuyoruz. Burada toplanan arkadaşlarımıza diyorum ki Belediye Başkanımızın madem böyle bir başarısı var bu başarıyı 31 Mart Yerel seçimlerinde taçlandırmakta bizim görevimizdir. Belediye Başkanımızın görevi bize hizmet etmektir. 5 yılda bir bizim görevimizde çalışan Belediye Başkanlarımızın çalışmalarını oylarımızla tescil etmektir. Bu güzel eseri şehrimize kazandıran Belediye Başkanımıza ve ona destek olan herkese teşekkür ediyorum. Engelsiz Yaşam Merkezinin hayırlı olmasını diliyor. Ramazan-ı Şerifinizi tebrik ediyorum.’’ Dedi.

AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın konuşmasının ardından protokol üyelerinin kurdela kesmesi ile Engelsiz yaşam Merkezi hizmete açıldı. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’a ve beraberindeki misafirlerine yeni merkezi gezdirerek tanıttı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.