Erdoğan ve ailesine küfre Aksaray AK Parti’den sert tepki
İBB Başkanı İmamoğlu’nun tutuklanmasını protesto eden kalabalıktan bir grubun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesine edilen küfürlere Aksaray’dan sert tepkiler geldi.
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasını protesto eden kalabalıktan bir grup, Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın merhum annesine ağır küfürler etti. Türkiye genelinde büyük tepki gören bu olayın ardından ilimiz Aksaray’dan da peş peşe sert tepkiler geldi.
Aksaray’dan Sert Tepki: “Tenzile Annemize Yapılan Hakaretleri Şiddetle Kınıyoruz”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in sokak çağrısı yaptığı eylemciler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rahmetli annesi Tenzile Erdoğan’a hep bir ağızdan defalarca küfür etti.
Aksaray AK Parti teşkilatı başta olmak üzere tüm vatandaşlar da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın annesine küfür eden eylemcilere sert tepki gösterdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve merhum annesine yönelik yapılan hakaretleri sert bir dille kınayan Aksaray Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, “Cumhurbaşkanımızın Kıymetli annesine yapılan hadsizliğin bunların içindeki kinin esasında Türk milletine olduğunun apaçık delilir, herşeyin bir haddi, hududu vardır, haddinizi aşmayın bilesiniz ki “birşey haddini aştığında zıttına dönüşür” Şerefsizliğin alemi yok. Bizim de bir sabrımız var.” dedi.
Ak Parti Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, “Cumhurbaşkanımızın merhume annesine ve ailesine küfür eden alçak vizdansızlar.. Caminin duvarına pisleyip mezar taşlarını kıran müptezel ayyaşlar.. Bu milletin Ramazan günü sabrını zorluyorlar. Herkes şunu bilsin; Yapılan hiç bir saldırı ve ihanet kimsenin yanına kâr kalmayacak. Buna sebep olanlar, ipleri ellerinde bulunduranlar da hesabını verecek!” dedi.
ÖZEL: “O KÜFRÜ KENDİ ANNEME EDİLMİŞ SAYIYORUM”
CHP Genel Başkanı Özel, İstanbul Saraçhane’deki gösteri sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ailesine yapılan hakaretlere sert tepki gösterdi. Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Biz siyasetimizi de itirazımızı da temiz bir dille yaparız. Bir siyasetçinin ailesine kötü söz söyleyen, küfür eden bizden değildir. Protesto ile hakareti birbirine karıştırmak kabul edilemez. Küfür etmek hele hele aileye, anneye küfür asla kabul edilemez. O küfrü kendi anneme edilmiş sayıyorum. Bu küfür edenlerle, Saraçhane’de milli iradeye sahip çıkan, demokratik bir Türkiye isteyen, barışçıl gösteri yapanları kimse birbirine karıştırmasın. Bunun üzerine kimse milyonların haklı tepkisine algı operasyonuyla direnmeye yeltenmesin. Birkaç kendini bilmezin terbiyesizliği üzerinden, milletin bu itirazını değersizleştirmeyin!” dedi.
