Dolar 41,9834
Euro 48,8256
Altın 5.531,89
BİST 10.551,34
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
19°C
Parçalı Bulutlu
Çar 21°C
Per 22°C
Cum 21°C
Cts 22°C

Erel: Ataması yapılmayan öğretmenlerin feryadına kulak verilmeli

Erel: Ataması yapılmayan öğretmenlerin feryadına kulak verilmeli
2 Şubat 2022 16:29

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Ankara Ulus’ta ataması yapılmayan ve mülakatta elenen öğretmenlerle bir araya geldi. 

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, Ankara Ulus’ta ataması yapılmayan ve mülakatta elenen öğretmenlerle bir araya geldi. Mülakatlarla ilgili kendilerine çok sayıda şikayet geldiğini, bu konunun bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini vurgulayan Erel, MEB’in daha önce öğretmen ihtiyacı konusundaki açıklamalarını da hatırlatarak , “İhtiyaç ortadayken öğretmen atama sayısının az olması öğretmenlerimizin geleceğe dair umutlarını karartıyor” dedi.

DİNMEYEN BİR SANCI, SÜREKLİ KANAYAN BİR YARA HALİNE GELDİ

Mülakatın dinmeyen bir sancı, kanayan bir yara haline geldiğini öğretmenlerin ve bir çok meslek grubunun yüksek KPSS puanlarına rağmen mülakatlarda elendiklerini belirterek bu konuda çözüm beklediklerinin altını çizen Vekil Ayhan Erel kendisinin de öğretmen olduğunu ve bu mesleğin kutsal bir meslek olduğunu vurguladı. Erel, “Bileğinin hakkıyla KPSS’den 90-100 puan alan bu gençlerimiz, mülakatlarda en düşük puanlarla elendiklerini, KPSS’den düşük puan alanların ise yüksek puanlarla atandıklarını belirtiyorlar. Burada bir haksızlık olduğu gün gibi ortada.” İfadelerini kullandı.

BU BİR SİYASİ MESELE DEĞİL, MEMLEKET MESELESİDİR

Çözüm için birlik beraberlik vurgusu yapan Erel, “ Bu konuda biz siyasiler olarak elimizi taşın altına koymalı, bunun bir siyasi mesele değil memleket meselesi olduğunu unutmadan çözüm odaklı adımlar atmamız gerekiyor. Gelin Şubat’ta 50 bin atama müjdesini verelim. Gelin mülakatlar kaldırıldı, hak eden hak ettiği atamayı alacak diyebilelim.” şeklinde konuştu.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.