Dolar 32,3577
Euro 34,9584
Altın 2.325,14
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Ertürk: 15 Temmuz, cemaate biat edenlerin çöküşüdür

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde basın açıklaması yaptı.

Ertürk: 15 Temmuz, cemaate biat edenlerin çöküşüdür
Aksaray Anadolu AŞ
15 Temmuz 2021 22:42

“15 Temmuz 2016  akşamı cumhuriyetimize, meclisimize, demokrasimize ve halkımızın canına kast eden hainlerin, alçakça bir kalkışmayla darbe girişiminde bulunduğu sırada tüm halkımız darbe kim tarafından yapılırsa yapılsın izin vermeyeceğini birlik içinde göstermiştir” diyen Ertürk “Darbenin üzerinden geçen 5 senede ortaya çıktı ki yıllar boyunca devlete yerleştirilmiş, imtiyaz sağlanmış, devletin içinde devlet kurmuş ve örgütleşmiş kişiler bu darbe girişimiyle cumhuriyetimizi yıkıp, devleti tamamen ele geçirmek  istemiş ve bu devletin milletine silah doğrultmuştur. Milli irademizi, demokrasimizi ve Meclisimizi hedef  alan bu darbe Laik Anayasal düzenin yıkılması, Atatürk cumhuriyetinin parçalanması için yapılmıştır” dedi.

Ertürk “15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinde en büyük kahramanlıklar, milletin kendisince sergilenmiştir. Hainlerin millete doğrulttukları namlulardan korkmayan her kesimden vatandaş, canını kaybetmek pahasına hainlere geçit vermemiş, ülkesine, demokrasisine ve cumhuriyetine sahip çıkmıştır. 15 Temmuz 2016 tarihi Millet açısından,  hem gösterilen kahramanlık, hem de darbenin engellenmesi açısından büyük bir zaferken, bu darbe meraklılarını devlete yerleştiren, bir zamanlar aynı bugün terör örgütü olduğu anlaşılan cemaate biat eden siyasi irade içinse tam bir kara leke ve çöküştür.

Başta Cumhuriyet Halk Partisi’nin uyarıları olmak üzere, cemaat adı altında devletin ve ordunun ele geçirildiği yönündeki tüm uyarıları görmezden gelerek, devletin en mahrem yerlerinin bu terör örgütünün üyelerine teslim edilmesinde hiçbir sakınca görmeyen siyasi irade, bu duyarsızlığının ve zamanındaki işbirliğinin bedelini çok ağır ödemiş ve Türkiye’ye de ödetmiştir. Bizler ve bu halk, 15 Temmuz’ da darbeye yeltenenlerin, millete silah doğrultanların, 249 vatandaşımızı Şehit edenlerin ve onların henüz ortaya çıkartılmamış tüm uzantılarının, halkın önünde en ağır şekilde yargılanmalarını istiyoruz.

Atatürk Türkiye’sinin, Cumhuriyet rejiminin ve Anayasal düzenin alternatiflerini aramaya kalkanlar, bu uğurda farklı gruplarla, cemaatlerle, yapılanmalarla iş birliği içine girenleri uyarıyoruz; Yeni darbelerin, devlet içinde yeni yapılanmaların oluşması istenmiyorsa, yapılması gereken şey meclise, anayasal düzene, Atatürk ilkelerine sahip çıkmaktır. FETÖ terör örgütünden kurtulmak adına, devletin içinde yeni yapılanmalara, yeni gruplara yer verilmesi, siyasi iradenin kendi elleriyle yeni darbecileri beslemesi demek olacaktır.

Bir kez daha 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden 249 şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, yaralanarak gazi olan vatandaşlarımıza şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyorum” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.