Dolar 32,5355
Euro 34,8134
Altın 2.425,15
BİST 9.725,21
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Per 29°C
Cum 27°C
Cts 28°C
Paz 27°C

Ertürk: Lavanta bahçesi dediler, avanta bahçesi çıktı!

Ertürk: Lavanta bahçesi dediler, avanta bahçesi çıktı!
Aksaray Anadolu AŞ
12 Mayıs 2023 21:12

Aksaray İYİ Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk seçime iki gün kala, üstüne gittiği yolsuzluk dosyalarına bir yenisini daha ekledi.

Aksaray İYİ Parti Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk seçime iki gün kala, üstüne gittiği yolsuzluk dosyalarına bir yenisini daha ekledi.

Vatandaşın malına çökenlerin korkulu rüyası haline gelen Ertürk, haksızlıklar karşısında hesap sormaya devam ediyor.

Ertürk, Armutlu Köyü’nde yaptığı basın açıklamasında belgeler ile konuşurken, AK Partili ismin Armutlu Köyündeki hazine arazisini “Dünya’nın en büyük lavanta bahçesi projesi” bahanesi ile yok pahasına kiralayıp, devletten teşvik alarak vatandaşın hakkını nasıl gasp ettiğini bir bir ispatladı. Armutlu Köylülerinin ve basın mensuplarının katıldığı basın açıklamasında bizzat olayın şahitleri ve olay yüzünden mağdur olan vatandaşlarda konuştu.

Lavanta Bahçesi Dediler Avanta Bahçesi Çıktı

İYİ Parti Milletvekili Ali Abbas Ertürk: “Bundan yaklaşık iki yıl önce Türkiye’nin en büyük lavanta bahçesi olarak tanıtımı yapılan, çarşaf çarşaf reklamları yapılan lavanta bahçesindeyiz. Armutlu halkı yanımızda lavanta bahçesi diye geldiğimiz yerde bir lavanta yok, ama avanta var o duyurunun lavanta değil avanta olduğunu görüyoruz. Burası Armutlu’nun Eşekkıran mevkisinde 825 bin metre kare bir alan bundan üç yıl önce Ahmet Cemal Dinçay adında bir vatandaş burayı kiralıyor. Kim bu Ahmet Cemal Dinçay? Aksaraylı değil, Karaman’dan gelip Ak Partinin 2015’ den sonra gençlik kolları başkanlığını yapan bir arkadaş. Lavanta dikmek için kiralamış normal olabilir dedim. Peki, hazine arazisini ne kadar paraya kiralamış? Bize gelen bilgiler ve yalanlanmayan rakama göre 1400 TL. ye Armutlu halkının malı, alın teri olan bu 825 dönüm arazinin yıllık bedeli 1400 TL, 825 dönüm arazi kiralamayI bıırakın TOKİ de 80 metre kare evin 15 günlük kirasını ödeyemezsiniz”

Ak Parti’nin Aksaray İl Başkan Yardımcısı Vurguna Ortak!

AK Partili ismin yapmış olduğu büyük vurgunu orataya çıkartan Ali Abbas Ertürk; “Bu parayla bir çuval soğan alamazsınız ve bedel bu. Bunu da ödemişler mi bilmiyorum! Daha önce İlknur İnceöz örneğinden alışığız, bunlar da ödedi mi ödemedi mi bilmiyoruz. İnşallah açıklama yapılır.

Ahmet Cemal Dinçay burayı kiraladıktan sonra duyurusunu yapıp lavanta bahçesi dedikten sonra şirketin hissesini bir kısmını İbrahim Ulusoy isimli şahısa devrediyor. Ak Parti Milletvekili Adayı eski il başkanı Hüseyin Altınsoy’un yardımcısı. Ak partinin Aksaray il başkan yardımcısı. Önce hazine arazisini bedavaya kapatıyorlar, sonra Ak Partinin il başkan yardımcısı ortak oluyor çünkü ilk başta ortak olsa belki kamuoyu bilmeyecek. Burası devraldıktan sonra vatandaşlarımız bize anlattı. Amaç burada lavanta ekmek değil milletin hazine arazisine çökmek. Bahçe falan olmayınca, tel çit olmayınca bir çoban vatandaşımız bilmediği için hayvanları girip otlatıyor burada ve bu vicdansızlar o vatandaşımıza bir buçuk milyona yakın tazminat davası açıyor. Biz bu konuyla ilgilendik, bize bilgi de geldi güya iptal yazısı yazıldı. Ondan sonra bu şirket tabi burayı gözüne kestirmiş burayı boşaltmaz oldu. Valilik iptal yazısı yazdıktan sonra gördüğünüz bu araziyi tel çitlerle çevirdiler. O iptal yazısı günü kurtarma yazısı mı? Ya da bu arkadaşlarımız arsızlıkla mı bunu yapıyor onu bilmiyorum… Biz hukuk devletiysek, bir idari kararla sizin elinizde burası iptal edildiyse ve burada çalışmaya devam ederseniz adınız işgalci olur sizin. Bu bir işgaldir! Armutlulu vatandaşın hakkını, hepimize ait olan devlet hazinesinin malını, AK Parti il başkan yardımcısı ve Karaman Ak Parti Gençlik kolları başkanı kurduğu şirket ile şu an işgal etmektedir”

“Milliyetçilik Vatanın Tek Çakıl Taşına Sahip Çıkmak Değilmi Sayın Kaşlı”

Hazineye 30 sene önce başını sokacak bir ev yapanların başına neler geliyor. Yazı üstüne yazı, ceza üstüne ceza geliyor. Kocaman bir kasaba kurulacak kadar bir yer burası ama hiç kimse kılını kıpırdatmıyor. Vatandaşın kendi köy temsilcisi Ak Parti il başkanlarına iletmiş. Bir dilekçe yazıp valiliğe götürmüş. Sayın vali keşke birkaç gün Armutluya geldiğinde, önce Ak Partiye oy istemek yerine buraya da uğrasaydı. Buradan devlet kurumlarına çağrı yapıyoruz hazinenin malına sahip çıkın yağmalatmayın bu işgali sonlandırın. Milletvekillerine çağrı yapıyorum Cengiz Aydoğdu’ya milletvekili adayları Hüseyin Altınsoy’a Ramazan Kaşlı’ya çağrı yapıyorum. Milliyetçilik vatanımızın tek çakıl taşına sahip çıkmak değil mi? Sayın Kaşlı birileri Vatan topraklarına ihanet ederken birileri de hazine topraklarımıza ihanet ediyor bu ülkede şehirde niye hiçbirinizden ses çıkmıyor? Aksaray’ın taşını toprağını savunmak korumak değil mi gerçek milliyetçilik? Biz milliyetçilikten bunu anlamaz mıyız? Ama bundan sonra yapacakları açıklama belli. Yine örgütleyecekler, milli birliğimiz, vatan, bayrak sevdasına sözlerini söyleyip milletimizin haklarını mülkünü yağmalamaya devam edecekler.

“Yetkililere Sesleniyorum; Bu İşgali Sonlandırın”

Milletvekili adayı Ertürk Armutlu halkına birde söz vererek, yapılan vurgunun hesabını soracağını belirtti. ” Ben sizlere söz veriyorum Armutlu halkı. Pazartesi sabahı milletvekili olduğum zaman sizin hakkınızı yağmalayanlara hesabını soracağım. Bu sizin malınızın hem burada hem de başka yerde ki bütün devlet hazinesinelerini yağmalayanlara hesabını soracağım. O ihmali olanların, çanak tutanların, ortak olanların, parmağını yalayanların yakasına yapışacağım! İki gün sonra hepiniz göreceksiniz. İşgali sonlandırın yağmalamaya son verin, burasını armutlu halkının. Karaman’dan gençlik kolları başkanı gelip buradaki AK Partili bir kısım yöneticiyle iş tutup film çevirip çökmesin. Milletin malına yazık etmeyin.

Ak Parti Armutlu Kasabası Gençlik Kolları Başkanı Rafet Asal: Gençlere Tarım Arazisi Vermediler

Ak Parti Armutlu Kasabası Gençlik Kolları Başkanı Rafet Asal”Ben bu köyde yaşıyorum. İşimiz tarım ve hayvancılık Armutluda herkes bilir ki tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz bizim buraya gelmeye yüzümüz yok çünkü burayı tel çitlerle çevirdiler gençlere tarım arazisi vermediler. Biz Armutlu gençleri olarak yapacağımızı yapamadık Ali başkanın dediği gibi çanak tutanlara verildi burası çit tellerle çevrildi gelen hayvanlar bu araziye giremedi girene de bir buçuk milyon tazminat davası açmaya kalktılar” diyerek vurgundan haberdar olduğunu belirtti.

“Bir Kişinin Adına Verdiler, Burada Bir Rant Sağlanmaya Çalıştılar”

Ak Parti Armutlu Kasabası Gençlik Kolları Başkanı Rafet Asal “Sayın başkanımın yanında şunu ifade etmek istiyorum, ben Armutlu köyü Ak Parti gençlik kolları başkanıyım. Şunu da ifade etmek istiyorum; bizim ak partiye verdiğimiz dilekçelerin hiçbiri karşılık almadı ama sayın başkan buraya geldi benim için köyüme geldiyse benim başımın tacı. Siyasi konuşmam gerekirse benim burada olmamam gerekir ama ben hak ve adalet için buradayım. Ali başkanın yanındayım ve bana yarın söyleyeceklerini biliyorum ‘Başkanlıktan çıkaracağız’ hiç umrumda değil. Benim köyüme gelen benim köyüm için mücadele edenlerin ben yanındayım ve başkanımızın yanındayım. Buradaki bütün herkes bütün genç arkadaşlarlarımla dilekçemizi verdik. Daha önce nasıl dağıtıldıysa genç çiftçilere araziler bize de öyle 20-50 dekar arazi verilsin ki gençler evlendiğinde bir ekmek yesinler, bir tarlaları olsun yine biz kira parasını ödeyelim dedik ama bunu yapmadılar bir kişinin adına verdiler. Buradan bir rant sağlanmaya çalışıldı belki de. Yaşlı amcalarım burada, genç arkadaşlarım burada biz burada ekin ektiğimiz zaman hayvancılığa katkımız olacak. Arpa Buğday ektiğimiz zaman Türkiye ekonomisine bir katkımız olacak ama başkanımın dediği gibi çanak tutanlara verildi ve üç senedir burası bu şekilde mağdur kaldı. Bu Armutlu Köyü’ne reva mı? Değil. Biz gençler olarak bu çitleri, engelleri yıkacağız gerektiği gibi sürüp ekeceğiz devlet derse ki yanlış yapıyorsun biz kirasını ödemeye razıyız.” dedi.

“Arazi Köyde Hayvancılık Yapıp Bir Tarlası Olmayan Gençlere Dağıtılsın Bir Kişiye Peşkeş Çekilmesin”

Hayvanları araziye girdiği için bir buçuk milyonluk tazminat davası açılan Süleyman Tuğrul Elçi: “hayvancılık yapıyorum, krediyle hayvan aldım. Karaman Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı buraya geldi. Benim hayvanlarım araziye girmiş, girme durumu yok ama girmiş gösterdiler. Lavanta bile yoktu içinde sadece lavantanın kuru çöplerini getirip atmışlar. Ekmek yok sürme yok tabi teşvikini almış. Bir yıl sonra niye olmadı diye sorduklarında Süleyman Tuğrul Elçi’nin koyunları araziye girdi diye bana bir buçuk milyonluk dava açıldı. Bir buçuk milyonu duyunca psikolojim bozuldu. Benim yirmi yıllık birikimim bir milyon etmiyor. Savcılık takipsizlik kararı verdi savunma yazdık gittik geldik masraf ettik. Ali Abbas başkanım bunu çözecek inşallah ben 50 yaşındayım ben istemiyorum ama köyde hayvancılık yapıp bir tarlası olmayan gençlere dağıtılsın bir kişiye peşkeş çekilmesin yazık vatandaşlara dağıtılsın bize yapılan haksızlığı da başkanım çözecek güveniyoruz.” dedi.

Ali Abbas Ertürk şimdiye kadar birçok yolsuzluk olayını gün yüzüne çıkartarak devletin malına çökenlerin birçok vurgununun önüne geçmişti. Vatandaşların gasp edilen haklarının hesabını sorması için sık sık kapısını çaldığı ve yardım istediği Milletvekili adayı, bu kezde Armutlulu köylülerin mağdur olduğu vurgun için hesap sordu. Şimdi yetkililerin bu vurgun konusunda nasıl bir işlem yapacağı ve AK Parti yönetiminin bu konuda nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.