Dolar 32,4525
Euro 34,7453
Altın 2.435,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 21°C

Ertürk: O yurt dedenizden kalma bir malikâne değil!

Ertürk: O yurt dedenizden kalma bir malikâne değil!
Aksaray Anadolu AŞ
7 Aralık 2020 23:59

CHP Aksaray İl Başkanı Ali Abbas Ertürk Cuma günü yapılan Aksaray Belediye Meclisi’nde Aksaraylılara ait bir yurt binasının adı sanı duyulmamış bir derneğe devri ile ilgili yetki hakkının Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’e verilmesine ve Dinçer’in tavırlarına tepki gösterdi.

Olayı anlatan Ertürk, “04.12.2020 Cuma günü gerçekleşen Belediye Meclisi toplantısında Başkan Evren Dinçer tarafından daha önce iki kez Meclis gündemine alınıp yeterli kamuoyu desteği olmadığı gerekçesiyle geri çekilen ‘Belediyeye ait yurdun hayrat derneğine devri’ konusu yeniden gündeme getirildi. Üstelik yazı işlerinden gelen bir dilekçeyle, gündem maddelerine eklenmeden dosyanın son sayfasına gizlendi ve yöntem değişikliğiyle yurdun devrini Meclisten geçirmek yerine; Belediye Meclisinden Başkan’a yetki çıkartarak. Başkan’ın apar topar meclis üyelerine söz vermeden oylatmasını da vatandaşlarımızın takdirine sunuyorum” dedi.

Başkana ucu açık bir yetkinin verilemeyeceğinin altını çizen Ertürk yurdun devrine Aksaray’ın malının Aksaraylıların yararına kullanılması taraftarı oldukları için karşı olduklarını belirterek “CHP olarak itiraz ederken 2 temel dayanağımız vardı: Birinci itirazımız bu işlem kanuni değildi. İkinci itiraz noktamız ise Kamu kaynaklarının korunması ile ilgiliydi. Üzerinde henüz doğmamış çocukların hakkı bulunan Belediyeye ait bir gayrimenkulün, üstelik 25 yıllığına ne olduğu belirsiz bir derneğe devredilmesini ahlaki olarak ve devlet malının korunması kapsamında sakıncalı bulup itiraz ettik ve bu yurdu Belediye işletsin, yoksul çocuklara fayda sağlasın istedik. İddialarımızın ve itirazlarımın arkasındayız ve sonuna kadar da takipçisi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dernek ile ilgili Belediye Başkanı Evren Dinçer’in övgü dolu sözler sarf ettiğini aktaran Ertürk “Sayın Başkan, belki memuriyet dönemlerinizde siyasetle ilgili olmadığınız için bilmezsiniz ama biz Sayın Cumhurbaşkanı’nın kamu yararı görüp sonra kandırıldım deyip savaş açtığı dernek ve vakıfları çok iyi biliriz. O nedenle bu mantıkla gitmek sizi yanıltır” hatırlatmasında bulundu.

İtirazlara rağmen yetkinin Başkan Dinçer’e verilmesinin ardından ‘’Bu yurdu bedelsiz verme yetkiniz yok.’’ diyerek itiraz eden Meclis üyemiz Bilal Özdemir’e “1 liraya devrederim var mı diyeceğiniz?” Sözlerini sarf etmesine de yanıt veren Ertürk “Var diyeceğimiz Evren Dinçer

1- O yurt dedenizden kalma bir malikane değil, milletin kaynaklarıyla yapılmış bugünkü değeri yaklaşık 8 milyon TL eden bir kamu kaynağı 1 liraya devredemezsiniz.

2- Yaptığınız iş kanunsuz. Siz kanunlara riayet etmezseniz hukuki haklarımızı sonuna kadar kullanarak önce cuma günü geçen Meclis kararının iptali sonrasında da, Meclisten aldığınız hukuksuz yetkiyle devir işlemi yaparsanız; bu işlemin iptali için idare mahkemesine başvuracağız.

3- Kamuyu zarara uğratmaktan hakkınızda dava açacağız.

4- Sayın Başkan, Aksaray’ın kaynaklarını kimseye peşkeş çektirtmeyen dürüst ahlaklı Belediye Başkanı Memiş Akın gibi anılmak da, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkını 1 liraya peşkeş çeken belediye başkanı olarak tarihe geçmek de sizin tercihiniz.

Cuma günü Belediye Meclisinde alınan kararı idare mahkemesine taşıyacağımızı belirtir, kamuoyunu saygıyla selamlarım” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.