Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
BİST 9.105,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Eski hükümlüler ‘İşinde lider, şehrinde değer’

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında “İşimde Lider Şehrimde Değer Projesi” kapsamında hükümlülere yönelik olarak süt sığırı yetiştiricisi protokolü imzalandı.

Eski hükümlüler ‘İşinde lider, şehrinde değer’
Aksaray Anadolu AŞ
6 Aralık 2017 00:44

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü arasında “İşimde Lider Şehrimde Değer Projesi” kapsamında hükümlülere yönelik olarak süt sığırı yetiştiricisi protokolü imzalandı.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “İşimde Lider Şehrimde Değer Projesi” kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik tertip edilen hükümlüler başta olmak üzere madde bağımlısı gençlerin de istihdamını, sosyal ve çalışma hayatına dair entegrasyonlarını planlayan proje kapsamında; bugüne kadar uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları, iş alma becerileri, proje hazırlama becerileri, iş ve meslek danışmanları tarafından danışmanlık hizmetleri, kalorifer ateşleme, süt sığırı yetiştiricisi başta olmak üzere değişik alanlarda kurslar gerçekleşti.

İmzalanan protokol ile meslek edindirme kursları kapsamında 16 fiili gün 80 saat sürecek sürü yönetimi kursuyla hükümlü Vatandaşlarımızın istihdamı ve mesleki eğitimleri planlanmaktadır.

SON MÜRACAAT TARİHİ : 11 ARALIK 2017

Ayrıca eski hükümlü vatandaşlarımıza yönelik olarak düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi programlarını başarı ile tamamlayan eski hükümlülerimiz kendi işlerini kurmaları halinde brüt asgari ücretin 15 katı kadar hibe desteği ile kendi işlerinin patronu olabilecekler.

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mahmut AKKUŞ, Eski Hükümlü vatandaşlarımızın kendi iş yerlerine kurmaları ve kendi işinin patronları olması için 11 Aralık 2017 tarihine kadar projelerini Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğüne ulaştırmaları gerekmektedir.

Kursların düzenlenmesindeki amacımız koyunculuk ve büyükbaş sektörünün ihtiyaç duyduğu sürü yöneticilerini yetiştirmek ayrıca tutuklu ve hükümlülerin tahliyelerinin ardından iş sahibi olabilmelerine katkıda bulunmaktır.

Söz konusu eğitimlerin İŞKUR finansal desteği ile açıldığını ve hükümlülerin tahliye sonrası istihdam edilebilirliklerine ve toplumsal uyumlarına katkı sağlamayı amaçladıklarını aynı zamanda kurs süresince de az da olsa kursiyerlere bir maddi katkı verildiğini ve sigorta kapsamına alındıklarını belirtti.

İşsizlikle mücadele kapsamında dezavantajlı gruplar içinde yer alan eski hükümlüleri bu tür projeler ile desteklemeye devam edeceğiz..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.