Dolar 32,5561
Euro 34,9867
Altın 2.425,66
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Eski Sanayi Caddesi’ne Fikret Otyam ismi verilsin!

Eski Sanayi Caddesi’ne Fikret Otyam ismi verilsin!
Aksaray Anadolu AŞ
12 Ağustos 2020 17:38

Aksaray Belediyesi tarafından yaklaşık 15 yıl önce Bediüzzaman Sadi-i Nursi Caddesi olarak adı değiştirilen Eski Sanayi Caddesi’nin isminin Fikret Otyam Caddesi olarak değiştirilmesini öneren Aksaray eski Milletvekillerinden Mahmut Öztürk; “Ülkemizin yetiştirdiği çok önemli sanatçılardan birisi olan Fikret Otyam’ın ismi de doğduğu şehirde ilelebet yaşatılmış olur. Belediye Başkanımız Sayın Evren Dinçer’de sanırım Fikret Otyam’ın isminin bir caddeye verilmesi konusuna sıcak bakıyormuş. En uygun yer Eski Sanayi Caddesi” dedi.

Türkiye’nin yetiştirdiği çok yönlü en önemli sanatçılarından birisi olan Ressam, yazar, araştırmacı, gazeteci Fikret Otyam’ın adının şu an ki adı Bediüzzaman Said-i Nursi Caddesi olan Eski Sanayi Caddesi’ne verilmesini öneren Aksaray eski Milletvekillerinden Mahmut Öztürk, her ortamda, her fırsatta Aksaraylı olduğunu söyleyen ve bunu bir övünç kaynağı sayan Fikret Otyam’a bir vefa borcu olduğunu belirtti.

19 Aralık 1926 da Aksaray’da doğan, ilk ve orta öğrenimini Aksaray’da tamamlayan Fikret Otyam 2015 yılında vefat etti. Otyam’ın cenazesi Hacıbektaş’ta bulunan “İz Bırakan Aydınlar Mezarlığı’na defnedildi. Sanat Yaşamı boyunca; 1962 Gazeteciler Cemiyeti Basın Şeref Belgesi- 1980 – 1990 On Yılın Basın Şeref Belgesi- 1995 Atatürkçü Düşünce Derneği Onur Plaketi- İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Fotoğraf Enstitüsü Onur Belgesi- 1996 3.Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü- Pir Sultan Abdal Onur Belgesi- UNESCO AIAP Türkiye Ulusal Komitesi Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Onur Belgesi- Akdeniz Üniversitesi Onur Belgesi ve Şanlıurfa Kültür Eğitim Sanat Araştırma Vakfı Onur Belgesi gibi çok sayıda ödüle layık görülen Otyam resimleri, kitapları, araştırmaları ve röportajları ile Türkiye’nin ölümsüz sanatçıları arasında yerini aldı.

Girdiği her ortamda, bulunduğu her sohbette Aksaraylı olduğunu özellikle vurgulayan ve Aksaraylıyım demeyi bir övünç kaynağı sayan Fikret Otyam’ın babası da uzun yıllar Aksaray’da eczacılık yaptı.. (Gündem Aksaray Gazetesi)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.