Dolar 32,3828
Euro 35,0363
Altın 2.326,77
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Eskil MYO’ya bu yıl öğrenci alınacak

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) 7’nci Meslek Yüksekokulu olan Eskil Meslek Yüksekokulu, 8 ay içinde yapılan hızlı çalışmaların ardından öğrenci alma noktasına geldi..

Eskil MYO’ya bu yıl öğrenci alınacak
Aksaray Anadolu AŞ
29 Ocak 2016 22:19

ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, yüzde 99 ihtimalle bu yıl Eskil’e öğrenci alacaklarını ifade etti. Ayrıca Eskil MYO’da, Nisan Ayında düzenlenecek Çalıştay’ın hazırlıkları da başladı ve bu hususta bir protokol imzalandı.

– Sözümüzü Tutmanın Mutluluğunu Yaşıyoruz –

Konunun detayları, ASÜ Senato Salonu’nda düzenlenen toplantıda ele alındı. Eskil MYO ile alakalı daha önce başlayan çalışmaların ivme kazanamadığını, 8 ay önce göreve atandıklarında Eskil’e bir ziyarette bulunduklarını ve bu ziyarette “Herkes kendi ödevlerini yerine getirirse kısa sürede Eskil’i öğrenciyle buluşturabiliriz” dediklerini anımsatan ASÜ Rektörü Şahin, “O süreç içerisinde Türkiye’de Hükümet kurulamamıştı. 3 ay gibi bir süre, özellikle akademisyen alımı noktasındaki çalışmalar ilerleyemedi. Daha sonra güçlü bir hükümet kuruldu ve atama sürecinin başlamasıyla birlikte akademisyen alımı girişimlerine başladık. 3 öğretim üyesi alımı tamamlanma aşamasında. İnşallah 15 Şubat gibi hocalarımız kadromuza dâhil oluyor. Kısa sürede ciddi bir mesafe aldık” dedi. YÖK’ün, bölüme öğrenci verme sürecine gelindiğini kaydeden Şahin, “YÖK, Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü’ne yüzde 99 öğrenci verir kanaatindeyim. Bundan sonra Eskil MYO’daki diğer bölümlerin aktif hale gelmesiyle alakalı çalışmalar yapacağız. Toplamda 4 bölüm kurmayı öngörüyoruz. Eskil’e bir tek program için yatırım yapılması, kaynakların verimli kullanılamaması olur. Bu sorumluluk bilinciyle hareket ederek, diğer bölümler için de çalışmalar yapacağız. Şu anda hiçbir sorun yok. Verdiğimiz sözü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

– Nisan Ayında Eskil’de Bir Çalıştay Düzenlenecek –

Eskil MYO Müdürü Doç. Dr. İlker Çamkerten ise İlçe’de Nisan ayı içinde bir Çalıştay planladıklarını söyledi. Eskil’de bu yıl eğitime başlamak arzusunda olduklarını dile getiren Çamkerten, “Bu noktada hem üniversitemiz, hem de Eskil Belediyesi çok hızlı şekilde çalıştı, çalışıyor. Eskil MYO olarak ilk etkinliğimiz bir çalıştay olacak. Eskil, hayvancılığın yoğun şekilde yapıldığı bir ilçe ve biz üreticimizi bilgilendirme çalışmalarına başlıyoruz. Nisan ayında, yurtdışından da katılımcılarla, hayvan sağlığına yönelik bir çalıştay yapacağız” dedi. Çalıştayın temasının “Hayvanlarda Ayak ve Tırnak Sağlığı” olarak belirlendiğinden de söz eden Çamkerten, “Kurslar düzenleyeceğiz, sahada üreticiyi ziyaret edeceğiz ve tavsiyelerimizi aktaracağız. Çok güzel bir çalıştay olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

– Eğitim Binasının Haziran’da Bitmesi Bekleniyor –

Mutlu sona yaklaştıklarını söyleyen Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ise Senato kararı, YÖK onayı gibi süreçlerin çok hızlı şekilde tamamlandığını, bunun, öğrenci alımının da hızlı şekilde gerçekleşeceğini gösterdiğini ifade etti. İlçe olarak üzerlerine düşen ödevleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirten Alçay, bu hususta yapılanları şöyle anlattı: “Eğitim Binası ile alakalı ihalemizi yaptık. Haziran ayının ortasında binayla ilgili çalışmamız bitecek. Öğrencilerimizin sosyal yaşam alanları konusunda sorun yaşamasını istemiyoruz. Güzel bir kafe ve meydan çalışmamız var. Yılsonuna kadar bu çalışmaları da bitireceğiz. Yurt konusunda da planlamalarımız sürüyor.” Eskil MYO’nun kuruluş çalışmalarının Rektör Şahin’in göreve atanmasının ardından hızlandığına vurgu yapan Başkan Alçay, “Kendisine çok teşekkür ediyorum. Rektörümüz bize ve Eskil’e inandı. Bu işi sahiplenip bizlere destek oldukları için de Eskil Halkına teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından “Çalıştay Protokolü” imzalandı. Toplantıya AK Parti Eskil İlçe temsilcileri, STK yöneticileri ve Muhtarlar katıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.