Dolar 32,3679
Euro 35,1021
Altın 2.325,03
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Eskil’deki Çalıştay’da hayvancılık sorunları konuşuldu

Aksaray Üniversitesi’nin (ASÜ) en yeni okulu olan Eskil Meslek Yüksekokulu ilk etkinliğini gerçekleştirdi..

Eskil’deki Çalıştay’da hayvancılık sorunları konuşuldu
Aksaray Anadolu AŞ
6 Nisan 2016 16:05

Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen akademisyenler, “Çiftlik Hayvancılığı Soru(n)ları ve Çözüm Arayışı” konulu çalıştayda, son derece değerli bilgiler aktardı.

– Eskil MYO, İlçenin Potansiyelini de Geliştirecek –

Çalıştay’ın açılış konuşmasını gerçekleştiren ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Eskil’in tarım ve hayvancılıkta sadece Aksaray için değil, Türkiye için önemli bir merkez olduğunu söyledi. Eskil MYO’nun, ilçenin bu potansiyelini daha da geliştireceğini kaydeden Şahin, okula bu yıl öğrenci alarak eğitim-öğretime başlamayı düşündüklerini, öğrenci alımının YÖK onayında olduğunu belirtti. Kısaca Eskil MYO’nun kuruluş sürecinden söz eden Rektör Şahin, “Eskil’i 29 Temmuz 2015’te ziyaret ettik. Geldiğimizde kâğıt üzerinde kurulu bir okul vardı ama fiiliyatta herhangi bir çalışma yoktu. Ziyaretimizde Sayın Belediye Başkanımızla ve Eskil’deki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle görüştük, istişareler yaptık. Sayın Başkan, Eskil MYO’nun eğitim binası için bizlere bazı yerler gösterdi. Karşılıklı olarak ödevlerimizi paylaştık ve okulun 2016’ya yetişmesi için gayret göstereceğimizi belirttik. Çok şükür bugün iyi bir noktaya geldik. YÖK, öğrenci alımına onay verirse, bu yıl Eskil’e öğrenci alıp eğitim-öğretime başlayabiliriz” Prof. Şahin, yapılan yatırımın en verimli şekilde değerlendirilebilmesi için ileriki yıllarda Eskil MYO’na yeni bölümler kurmayı planladıklarının da altını çizdi.

– Hayalimiz Gerçek Oldu, Eskil’de Yüzler Gülüyor –

Eskil MYO Müdürü Doç. Dr. İlker Çamkerten, uzun süredir hazırlıklarını sürdürdükleri çalıştayın son derece verimli geçtiğine dikkat çekti. Özellikle sahadaki incelemelerinde kendilerini memnun eden bir gelişmeye şahit olduklarını ileten Çamkerten, “Hayvancılığın bu denli yoğun olduğu Eskil İlçesi’nde, hayvanlardaki ayak hastalıklarının üst düzeyde görüleceğini zannetmiştik ancak, hastalık beklediğimizin çok daha altında çıktı. Bu da Eskil üreticisinin bilinçli şekilde çalışma yaptığının göstergesidir” dedi. Eskil Belediye Başkanı Niyazi Alçay ise MYO’nun kendileri için yıllardır bir hayal olduğunu, bu hayalin gerçekleştiğini ve ilçedeki herkesin yüzünün güldüğünü belirterek, “Öğrencinin burada rahat etmesi için elimizden gelen her türlü çalışmayı yapıyoruz. Okul, ilçemizdeki değişimi de hızlandıracak. Geçen yıllarda Eskil’de bir okulun kurulmasının zor olduğu ifade edilmişse de, Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yusuf Şahin göreve geldikten hemen sonra talebimizi ciddiyetle takip etti ve Allah’a şükür kurumlar arası görevlerimizi yerine getirerek, İlçemize okulumuzu kazandırdık” dedi. Çalıştay açılışında Aksaray eski Milletvekili ve Veteriner Hekim İsmet Gür ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bestami Zabun da kısa birer konuşma yaptılar.

Etkinlikte, çalıştayın gerçekleşmesinde emeği geçenlere, akademisyenlere ve Veterinerlik mesleğinde 40 yılını dolduran isimlere plaket verildi. Açılış töreninin ardından akademisyenler, hayvanlarda ayak hastalıkları ve tedavi yöntemlerine dair sunumlarını gerçekleştirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.