Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

ETOS’tan ‘Bırakın Çocuklar Çocuk Kalsın’ etkinliği

Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS); ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ nedeniyle; Eskişehir’in İnönü İlçesi Şehit Ali İhsan Aydın İlkokulu’nda …

ETOS’tan ‘Bırakın Çocuklar Çocuk Kalsın’ etkinliği
Aksaray Anadolu AŞ
26 Kasım 2021 13:33

Eskişehir Toplum ve Sanat Derneği (ETOS); ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ nedeniyle; Eskişehir’in İnönü İlçesi Şehit Ali İhsan Aydın İlkokulu’nda ‘Bırakın Çocuklar Çocuk Kalsın’ ismi altında bir aktiflik düzenledi.

Aktiflikte: Avukat Bilge Alkan, ‘Çocuk Hakları’ konusunda ilkokul 4 ve 5. Sınıf öğrencileri ile soru-cevap biçiminde yaptığı sohbetinde; eğitim hakkı, sıhhat hakkı, oyun ve dinlenme hakkı hususlarında örneklerle bilgiler verdi. Aktifliğin açış konuşmasını yapan ETOS Dernek Lideri Nihal Bağcı, “Dünyada en suçsuz ve en çok verilmesi gereken hakkın çocukların haklarıdır. Hiçbir ayrım yapılmaksızın her çocuğun bu haklardan eşit derecede yararlanması için uğraş edilmesi gerekir” dedi.

Psikolog Meryem Gül Şeker, çocukların kendilerine dönük yapılan haksızlıklar sonucu nasıl bir yol izlemeleri konusunda ve ruhsal kahırlarının tahlilinde aile ve okuldan nasıl dayanak alınması ile ilgili bilgiler verdi. Eskişehir Filarmoni Derneği Lideri Hükümran Çelik ve Lider Yardımcısı Ramazan Albayrak da gitar ve keman eşliğinde çocuklarla birlikte müzikler söyleyerek müzik ve enstrümanlar hakkında bilgiler verdi.

İnönü İlçe Ulusal Eğitim Şube müdürleri Yaşar Temur ve Gürol Bozkurt’un da katıldığı aktiflikte; Okul Müdürü Zeynep Sönmez, ETOS Derneği ve Filarmoni Derneği’ne düzenlenen aktiflik için teşekkür etti.

Okul öğretmenleri ve ETOS İdare Şurası Üyelerinin yer aldığı aktiflik sonucu; öğrencilere, ETOS tarafından Dünya ve Türk Klasiklerinden oluşan kitaplar ikram edildi.

İHA

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.