Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Evlilikleri sağlam temeller üzerine kurmak gerekiyor

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, evliliğin sağlam temeller üzerine kurulması gerektiğini söyledi.

Evlilikleri sağlam temeller üzerine kurmak gerekiyor
Aksaray Anadolu AŞ
22 Aralık 2017 16:09

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, evliliğin sağlam temeller üzerine kurulması gerektiğini söyledi.

ASÜ Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nün de katkılarıyla “Aile Eğitim” programı düzenliyor. Seri programların ilkinde “Ailenin Önemi ve Eş Seçimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan Rektör Şahin, modern insanın önemli pek çok değeri yitirdiğini belirtti. Değişen aile yapısından ve algısından söz eden Prof. Şahin, “Bir karı-koca gece-gündüz çalışıyor ve iyi de bir gelir elde ediyor ama önemli bazı şeyleri kaybediyor. Örneğin; çocuğuyla ilgilenemiyor ve çocuk ya bilgisayarla yahut telefonla ilgilenmeye başlıyor. İnsan kazandıklarını hesaplayabilir belki ama kaybettiklerini hesaplayamıyor” dedi. Dede ve anneanne/babaannelerin artık aile içinde olmadığına dikkat çeken ASÜ Rektörü, “Oysa o aile büyüklerinin önemli işlevleri var ve bu süreçte o işlevlerin tamamı da atılmış oldu. Bir dedenin torununun gözlerine bakmasıyla bir bakıcının bakması arasında bir kıyaslama yapmak, sadece kıyaslama olur. Mutlaka evlenin ve evliliklerinizi sağlam temeller üzerine kurun” dedi. Aile Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sümeyra Bilecik ise toplumda müşahede edilen sorunların pek çoğunun aile içi iletişimsizlik veya çatışmalardan kaynaklandığını belirtti. Bu olayların ardında bireysel faktörlerin de etkili olabileceğini söyleyen Bilecik, “Ama şunu da göz önünde bulundurmalıyız ki; aile kurumunun yapısıyla ilgili bazı olumsuz değişimler mevcut. Aile ile alakalı değerlerin yozlaştığını, aşındığını görmekteyiz. Bu problemleri sadece teşhis etmenin de yeterli olmadığı kanaatindeyiz. Çözümler üretmezsek sorunlar devam eder. Bu düşünceden hareketle eğitim programını düzenledik. Peyderpey programlarımız devam edecek. Katkı sunan herkese çok teşekkür ederiz” dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahaüddin Varol, “Ailenin Önemi ve Eş Seçimi” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.