Dolar 32,3325
Euro 35,1176
Altın 2.310,95
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Fortinet, FortiOS’un yeni sürümünü duyurdu

FortiOS 7.0’daki 300’den fazla yeni özellik, Fortinet Security Fabric’in tüm ağda, uç noktalarda ve bulutta tutarlı güvenlik sunma özelliğini …

Fortinet, FortiOS’un yeni sürümünü duyurdu
Aksaray Anadolu AŞ
4 Mart 2021 21:12

FortiOS 7.0’daki 300’den fazla yeni özellik, Fortinet Security Fabric’in tüm ağda, uç noktalarda ve bulutta tutarlı güvenlik sunma özelliğini artırıyor.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde dünya lideri Fortinet®, amiral gemisi işletim sistemi FortiOS’in 7.0 versiyonunu duyurdu. 300’den fazla yeni özelliğe sahip FortiOS 7.0, Fortinet Security Fabric’in ve Fortinet’in tüm ağda, uç noktalarda ve bulutta tutarlı güvenlik sunma imkanını geliştiriyor.

FortiOS, Sektörün En Yüksek Performansını Sunan Siber Güvenlik Platformuna Güç Veriyor

Veri merkezi, WAN, LAN, LTE, ofis dışı, operasyonel teknoloji, CASB, SASE, internet ve yakın zamanda önem kazanan ev gibi alanlarda ağlara bağlanan cihaz sayısının önemli ölçüde artması, tüm altyapıda sınırların genişlemesine ve yayılmasına neden oldu. Ağda ve günümüzün performans gerekliliklerinde yaşanan bu değişimlere ayak uyduran ve bu sırada bütüncül görünürlük, veri, analiz, tespit ve zamanında koordineli karşılık verme imkanları sunan bir güvenlik mimarisi için entegre bir platform yaklaşımı gerekiyor.

Sektörün en yüksek performansına sahip siber güvenlik platformu Fortinet Security Fabric, tüm saldırı zemininde tutarlı ve esnek bir güvenlik sunabilmek için FortiOS’ten güç alıyor. En büyük ürün portföyünde fiziksel, sanal, bulut ve “Hizmet olarak” gibi diğer sağlayıcılardakilerden daha fazla tüketim modelini tek bir ortak işletim sisteminde buluşturan Fortinet, kurumların tamamının BT altyapılarını koruyarak ve kolaylaştırarak güçlendiriyor. Fortinet’in ortak işletim sistemi, aynı zamanda ağ güvenliği, güvenli SD-WAN, anahtarlama, kablosuz erişim, ağ erişim kontrolü, kullanıcı ve cihaz doğrulama, genel ve özel bulut güvenliği, uç nokta güvenliği ve yapay zekadan güç alan gelişmiş tehdit koruma çözümlerine de sahip.

FortiOS 7.0’ın yeni özellikleri

FortiOS 7.0’daki büyük güncellemeler, evden çalışmayla ilgili günümüzün en büyük güvenlik sorunlarını çözüyor, SASE sınırını korumaya alıyor ve aşağıdaki ana başlıklarda çok daha fazlasını yapıyor:

Sıfır Güven Erişimi

  • Uzaktan Çalışma ve Uygulama Kontrolü İçin Sıfır Güven Ağ Erişimi: FortiOS 7.0, tüm FortiGate müşterilerinin Sıfır Güven Ağ Erişim (ZTNA) özelliklerine kullanmaya başladıkları andan itibaren sahip olmasını sağlayarak, Fortinet’i güvenlik duvarı temelli ZTNA imkanı sunan tek sağlayıcı haline getiriyor. FortiOS 7.0 ile kullanılabilen ZTNA, geleneksel VPN’i, daha iyi olan uzaktan erişimle değiştirerek kullanıcı deneyiminin iyileşmesini sağlıyor. Aynı zamanda iş için kritik uygulamaları internetten saklarken her uygulama kullanımında kullanıcıları ve cihazları doğrulayarak saldırı zemininin de küçülmesini sağlıyor. Fortinet’in sunduğu ZTNA, kullanıcılar ister ağ içinde veya dışında olsun, her yerde aynı erişim ilkelerini kullandığı için yönetimi daha da kolaylaştırıyor.

Güvenlikten Güç Alan Ağ

  • SASE ile Her Yerde Tutarlı Güvenlik: Fortinet, kurumlara çalışanlarının istedikleri yerden işlerini yapabilmelerini sağlamak için ihtiyaç duydukları esnekliği kurumsal seviye güvenlikle sunuyor. Bina içinde sunulan bu güvenlik, artık bulut tabanlı SASE tüketimi (Hizmet olarak Güvenlik) üzerinden de ulaştırılıyor. Ağ dışındaki uzaktan çalışanlar da nerede olursa olsun aynı seviyede güvenlikten faydalanabiliyor. Hafif ve kolaylaştırılmış şubeleri (İnce Uç) tercih eden müşteriler de SASE ile destekleniyor.
  • Kendi Kendini İyileştirebilen SD-WAN Özellikleri: Fortinet’in öncü Güvenli SD-WAN çözümü, uyarlanabilen WAN güçlendirmesi sayesinde kendi kendini iyileştirmesini sağlayan özelliklere sahip. Böylece uygulama deneyimini daha dayanıklı hale getirebiliyor. Fortinet aynı zamanda SaaS ve çoklu bulut uygulamaları için pasif uygulama gözlem özelliğinin kapsamını da genişleterek uzaktan çalışanları destekliyor ve daha iyi kullanıcı deneyimi sunuyor.
  • 5G ile LTE Sınırı Genişliyor: Fortinet, ağ bağlantısını ve güvenlik özelliğini 5G ve LTE’deki inovasyonlarla WAN Sınırı’nın ötesine taşıyor. Böylece kablosuz ağ performansını iyileştiriyor ve dayanıklılığı artırıyor. Çeşitli Kablosuz WAN ve LTE seçenekleriyle kurumlar güvenli, ölçeklenebilir ve yüksek derecede erişilebilir ağ bağlantısına her yerde sahip olabiliyor.

Uyarlanabilir Bulut Güvenliği

  • Çoklu Bulut Hizmete Alımlarında İyileştirilmiş Performans ve Güvenlik: Günümüzde kurumlar çoklu bulut ortamlarında uygulama erişimini yönetmekte ve iyileştirmekte, ek olarak genel performansta zorluklar yaşıyor. FortiOS 7.0’ın tanıtılmasıyla Fortinet’in uyarlanabilir bulut güvenlik ürünleri kaynakların verimli kullanımı için otomatik ölçeklendirme, dinamik yük dengeleme ve uygulama kullanıcı deneyimi görünürlüğü ile hibrit bulutlar için merkezi yönetim sağlıyor. Bu özelliklerin tamamı, bulut içinde ve bulutların hepsinde genel performansı ve güvenliği proaktif olarak iyileştirecek şekilde tasarlandı.

NOC/SOC

  • İyileştirilmiş NOC ve SOC Operasyonel Verimliliği: FortiOS 7.0, bütün boyutlardaki ve yetkinlik seviyesindeki ağ güvenlik ekiplerine operasyonel verimliliklerini iyileştirecek daha fazla seçenek sunan yeni ve kapsamı genişletilen özellikler sağlıyor. Bu özellikler arasında kurumun güvenlik süreçlerini tamamen yönetebilmek için konteyner olarak FortiSOAR’ın en yeni sürümüyle FortiManager/FortiAnalyzer entegrasyonu yer alıyor. Yeni güncellemeler aynı zamanda SaaS yönetimini kolaylaştırıyor ve Fortinet’in operasyon karmaşıklığını FortiCloud üzerinden tek bir yönetim deneyimiyle azaltma özelliğini güçlendiriyor. Operasyonel ekiplerini güçlendirmek için Fortinet’in sektör öncüsü güvenlik uzmanlığından faydalanmak isteyen firmalar için şirket artık Hizmet olarak SOC ve NOC Best Practice Hizmeti’ni sunuyor.

FortiGuard Labs Tehdit İstihbaratı

  • Evden Çalışma İçin İyileştirilen Web Koruması: FortiGuard güvenlik hizmeti portföyünde içerik, kullanıcı, cihazlar, web erişimi ve uygulama koruması için gelişmiş güvenlik özellikleri bulunuyor. FortiOS 7.0 ile Fortinet halihazırda zengin olan web koruma hizmetlerini sektörde bir ilk olan video filtrelemeyle güçlendiriyor. Bu sayede evden çalışanların sayısının artmasıyla video ağırlıklı bir tüketim için daha da detaylı bir koruma sunuyor.

Fortinet Ürünler Kıdemli Başkan yardımcısı ve CMO’su John Maddison, konuyla ilgili şunları söylüyor: “Birçok sağlayıcı, güvenliğin sadece bir alanına odaklanıyor ancak bu yaklaşımla günümüzün tehdit zeminin karmaşıklığına ayak uydurmak mümkün değil. Fortinet olarak FortiOS 7.0’daki yeni inovasyonlarla cihazları, verileri ve uygulamaları korumak için kapsamlı, entegre ve otomatik güvenliği, tüm dijital saldırı zeminini kapsayan siber güvenlik platformuyla sunmaya devam ediyoruz.”

FortiOS 7.0’ın Erişilebilirliği

FortiOS 7.0, 2021’in birinci çeyreğinin sonunda erişime açılacak.

Accelerate 2021

Fortinet, 9 Mart’ta Amerika’da, 10 Mart’ta EMEA’da, 11 Mart’ta APAC bölgesinde gerçekleşecek Accelerate 2021 Digital Edition etkinliğinde günümüzün en büyük güvenlik sorunlarını ve gidermek için gereken çözümleri aktaracak.

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.