Dolar 32,2498
Euro 34,6786
Altın 2.402,38
BİST 10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 23°C
Az Bulutlu
Aksaray
23°C
Az Bulutlu
Per 25°C
Cum 22°C
Cts 16°C
Paz 17°C

Freelance Çalışanların İşlerini Kolaylaştıracak 16 Uygulama

Dünya değiştikçe insanın üretim formları de değişiyor. Avcı toplayıcılıktan çiftçiliğe geçen insanlık, vakit içerisinde çeşitli zanaatler de …

Freelance Çalışanların İşlerini Kolaylaştıracak 16 Uygulama
Aksaray Anadolu AŞ
13 Şubat 2021 22:48

Dünya değiştikçe insanın üretim formları de değişiyor. Avcı toplayıcılıktan çiftçiliğe geçen insanlık, vakit içerisinde çeşitli zanaatler de geliştirdi. Bu dönüşümün son halkası olarak da pek çok kişi artık mesleğini freelancerlık üzerine kuruyor.

Freelancer olmak, rastgele bir kurumdan ya da kuruluştan bağımsız olarak çalışmayı anlatır. Aslında Türkçe’de kullandığımız hür meslek sözcüğü bir noktada freelancer sözcüğünü de karşılar. Bu biçimde bir meslek yolu seçenler sistemlerini kendi belirler. Patronları değil müşterileri vardır. İşin hem muhasebecisi, hem işvereni, hem çalışanı, hem organizatörü olmaları gerekir. Birtakım uygulamalar hür çalışanların adeta can yoldaşı olur, bu iş yükünü hafifleterek vaktin onlara kalmasını sağlar.

Freelance çalışmaya başlayabilir miyim? Freelancer nasıl olunur?

blank

Freelancer olmak için aslında bir ön koşul yoktur. Sahip olduğunuz rastgele bir yeteneği kullanarak özgür işler edinebilirsiniz. Süpermarketlerde bile panolara freelancer ilanları asabilirsiniz. Tekrar de bu işin temel membağı hiç kuşku yok ki internet. İnternette uzaktan çalışarak yazılım geliştirebilir, metin yazabilir, çeviri yapabilir ya da grafik tasarım üzere sanatlardaki meziyetlerinizi kullanabilirsiniz.

Daha global ölçekte işler arayanlar için çabucak her alanda hizmet satabilecekleri freelancer.com, üst seviye freelancerların girebildiği Toptal, herkesin dükkan açabildiği Guru ve kompleks projelerin tamamlanabildiği, uzun müddetli çalışmalar için ülkü olan UpWork üzere alternatifler bulunuyor. Yabancı lisan bilmiyor ya da yurt dışından ödeme alamıyorsanız da yazarak kazanabildiğiniz içerik bulutu, her türlü yeteneğinizi değerlendirebildiğiniz bionluk, gündelik işleri yapmak için müşteriler bulabildiğiniz armut.com üzere yerli alternatifler bulunuyor.

Bilhassa pandemi devrinde pek çok kişinin ek gelir üretmek ya da direkt ana geçim kaynağı haline getirmek istediği freelancerlık için en yeterli (duruma nazaran de en kötü) referans çoklukla en son yapılan iştir. Haliyle verimliliği arttırmak ve iş performansını geliştirmek için kullanılabilecek uygulamaları bilmekte de yarar var.

Genel Uygulamalar

blank

Evernote

  • Uygulamanın maksadı: Yazı, ses yahut manzara ile not tutmaya yarayan, yarı ajanda yarı not defteri bir uygulama
  • Türkçe lisan dayanağı: Var

Evernote ile ister yazı, ister görüntü ya da fotoğraf, ister ses evrakı biçiminde not alabiliyor, aygıtlarımız ortasında notları aktarabiliyor, işimizi görebilecek notlar ekleyebiliyoruz. Uygulama fiyatsız olsa da daha fazla aygıttan erişim ve daha geniş depolama alanı için Premium versiyonunu da alabiliyoruz.

Para İdaresi

blank

  • Uygulamanın hedefi: Hesap tutmayı kolaylaştırmak, muhasebe denetimi sağlamak
  • Türkçe Lisan Dayanağı: Var

Biraz karışık gözüken bir uygulama olsa da alışınca vazgeçmesi sıkıntı olan Para İdaresi, tüm alacak verecek hesaplarınızı yapmanızı, gelir ve masraflarınızı grafikler halinde görmenizi ve istatistiklere dökmenizi sağlar. Fiyatlı sürümünde reklam yoktur ve fiyatsız sürümde 10 olarak belirlenmiş varlık sayısı limitiniz sınırsız hale gelir.

Clockify

blank

  • Uygulamanın gayesi: İşe harcadığınız vakti ve vakti ne kadar verimli kullandığınızı ölçmek.
  • Türkçe Lisan Dayanağı: Yok

Bilhassa saat bazında muahede yapan biriyseniz ne kadar müddette ne kadar iş yaptığınızı, toplam çalışma sürenizi ve saatlik fiyatınıza bağlı olarak müşterinize ne kadar fatura kesmeniz gerektiğini bu uygulama ile görebiliyorsunuz.

Trello

  • Uygulamanın gayesi: Çalışma kümeleri kurmak, çalışmaları yönetmek
  • Türkçe Lisan Dayanağı: Var

Tek başınıza ya da kümelerle kullanabileceğiniz Trello ile ortak çalışma kümeleri oluşturabilir, not kartları ile irtibat kurabilir ve projelerinizin akışını planlayabilirsiniz.

Monday

  • Uygulamanın emeli: İş akışını denetim etmek, iş kısmı ve iş denetimi sağlamak
  • Türkçe Lisan Takviyesi: Var

Monday, ister tek başınıza ister bir takımla olsun yaptığınız çalışmaları yönlendirebilmeniz için geliştirilmiş bir uygulamadır. Olağanda hem oluşturması hem takibi epey sıkıntı olan iş akış şemalarını oluşturmak ve denetim etmek bu uygulamayla çok daha kolay hale gelmektedir.

Grammarly

  • Uygulamanın Hedefi: Yazım marifetini geliştirme, lisan bilgisi denetimi yapma
  • Türkçe Lisan Dayanağı: Var

Grammarly, yazılarınızı denetim ederek yazım yanlışı yaptığınızda ya da anlatımı bozduğunuzda ikazlarda bulunur. Güzel bir freelancer için düzgün ve gerçek bir teklif yazmak büyük kıymet taşıdığından her freelancer için kıymetlidir.

Dizayncılar İçin

blank

Unsplash

  • Uygulamanın Emeli: Fiyatsız stok görsel bulabilmek
  • Türkçe Lisan Takviyesi: Yok

Unsplash, pek çok içerik üreticisinin ortak kaygısı olan fiyatsız stok görsel bulma problemini ortadan kaldırmayı amaçlayan bir uygulamadır. Binlerce fotoğrafçının görselleri bu uygulamada yer alıyor.

InVision

  • Uygulamanın Gayesi: Dijital eser tasarımı yapmaya yardımcı olmak
  • Türkçe Lisan Takviyesi: Yok

Neredeyse her firmanın ve 5 milyondan fazla kullanıcının tercih ettiği bu uygulama ile çabucak her yerde dijital tasarım yapmak, eser prototipleri oluşturmak ve çalışmalar gerçekleştirmek mümlün oluyor.

Müellifler İçin

blank

SEO Check

  • Uygulamanın Gayesi: Metin içeriklerinin SEO uyumluluğunu arttırmak
  • Türkçe Lisan Dayanağı: Yok

Metin bazlı içeriklerin ve bilhassa blogların en ülkü formda çalışabilmesi için gerekli olan arama motoru optimizasyonuna yardımcı olan bir araçtır.

Office Docs

  • Uygulamanın Gayesi: MS Office evraklarını mobilde kullanabilmek
  • Türkçe Lisan Dayanağı: Var

Office Docs ile Microsoft Word, Excel, PowerPoint üzere uygulamaların evraklarınıtaşınabilir aygıtlarda açabiliyor, düzenleyebiliyor yahut sıfırdan oluşturabiliyoruz.

Google Dokümanlar

  • Uygulamanın Emeli: Çevrimiçi olarak ofis uygulamaları kullanabilmek
  • Türkçe Lisan Dayanağı: Var

Office Docs’un Google versiyonu diyebileceğimiz bu uygulama ile ofis programlarının gibisi uygulamalar kullanabiliyoruz.

Programcılar için

blank

Code Editor

  • Uygulamanın Maksadı: Kodlama editörü
  • Türkçe Lisan Takviyesi: Yok

Bu şirin uygulama bilhassa küçük projeler için ülküdür. 110’dan fazla lisanda kodlama yapmayı sağlayan metin editörü, gerektiğinde kodlamaya yardımcı da olacak özelliklere sahip.

CodeBoard Keyboard for Coding

blank

  • Uygulamanın Emeli: Daha kolay kodlama yapmayı sağlamak

  • Türkçe Lisan Takviyesi: Yok/Var

Bu uygulama ile birlikte bir Q klavyedeki bütün tuşlara ve karakterlere çok daha süratli, çok daha kolay bir biçimde erişebiliyoruz. Ayrıyeten eksik karakterler de tamamlanmış oluyor.

Fotoğrafçılar için

blank

iCamera

blank

  • Uygulamanın Hedefi: Daha âlâ fotoğraf çekmek.
  • Türkçe Lisan Dayanağı: Yok

Bu uygulama kolay bir arayüze sahip. Akıllı telefonların kendi fotoğraf çekme uygulamalarından daha yeterli sonuçlar verdiğini öne süren bir uygulama. iOS aygıtlarda kullanılıyor.

Photofox

  • Uygulamanın Emeli: Daha doğal fotoğrafçılık yapmak
  • Türkçe Lisan Takviyesi: Yok

Bu uygulama ile RAW formatında fotoğraflar çekebiliyor, gerçek sinemalarla yapılan çekimlerin havasını dijitalde yakalayabiliyor ve çektiğimiz imgeleri düzenleyebiliyoruz.

Flickr

blank

  • Uygulamanın Maksadı: Görsel bulmak, aramak
  • Türkçe Lisan Takviyesi: Var

Bu uygulama ile ancak fiyatsız fakat fiyatlı görseller bulmak mümkün oluyor. Bu görsellerin yüksek çözünürlüğe sahip olduğunu da belirtelim.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.