Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

Geleceğin mucitleri Aksaray Bilim Merkezi’nde yetişecek

Geleceğin mucitleri Aksaray Bilim Merkezi’nde yetişecek
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ocak 2021 00:37

Aksaray Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan ve önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak Aksaray Bilim Merkezi, Robot Teknolojilerine meraklı gençleri buluşturuyor.

Aksaray Bilim Merkezi Gönüllülük Programına dahil olan gençler, geleceğin teknolojilerine Aksaray Belediyesi Bilim Merkezinden yön verecek.

Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezi, bilimin teknolojiye entegrasyonu sağlayan orta Anadolu’nun en işlevsel tesislerinden biri olma özelliği taşıyor. Bilim Merkezinde uzay teknolojileri, insansız hava araçları, robot teknolojilerini olmak üzere gibi insan hayatını kolaylaştıran birçok teknolojik ürünleri geliştirmek ve gençlerin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri için tüm imkânlar sağlandı.

Gençler, Bilim Merkezi içerisinde yer alan laboratuvarlar ve atölyelerde bilim ve teknolojik çalışmalar yapılabilecek. Yüksek teknoloji imkânlarıyla üretim yapma becerisi elde edecek

Aksaray Belediyesi Gençlik ve Bilim Merkezinin açılışa hazırlandığını ifade eden Belediye Başkanı Evren Dinçer, “Bilgi çağı olarak adlandırılan içinde bulunduğumuz dönemde Bilim ve araştırma toplulukları öne çıkıyor. Biz yerel idareciler olarak Bilim Merkezimizde gençlerimize çok güzel imkânlar sunuyoruz. Bilim ve teknolojiyi aynı anda kullanmalarını ve yüksek teknoloji ile geleceğe yön vermelerini arzu ediyoruz. Bilime ve robot teknolojisine meraklı tüm gençlerimizi bilim merkezimize bekliyoruz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.