Dolar 32,5491
Euro 34,7347
Altın 2.492,76
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Geleneksel El Sanatları gelecek kuşaklara aktarılıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğinde Ağaçören Halk Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde 24 Haziran – 8 Aralık 2015 tarihleri arasında bayanlara yönelik açılan 552 saatlik “Kırkyama Kursu” tamamlandı. Ağaçören İlçesinde düzenlenen törende kursiyerlere sertifikaları verildi..

Geleneksel El Sanatları gelecek kuşaklara aktarılıyor
Aksaray Anadolu AŞ
10 Aralık 2015 13:43

Sertifika töreni öncesinde kurs boyunca üretilen ürünlerin sergisi açıldı. Serginin açılışı Vali Şeref Atakl’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi, Ağaçören Kaymakamı Erkan Yılmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan ve kursiyerlerin katılımıyla yapıldı.

Sergi açılışından sonra Geleneksel Türk El Sanatları içerisinde önemli bir yer tutan ve gelecek nesillere aktarılması için düzenlenen kursu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

-Geleneksel el sanatlarımız kuşaktan kuşağa aktarılmalı

Vali Şeref Atakl’nın eşi Adile Ataklı Hanımefendi, Ağaçören, Gülağaç, Taşpınar, Sultanhanı ve diğer bir çok bölgede başta halıcılık olmak üzere geleneksel el sanatlarının Aksaray kültürünün en önemli öğesi olduğunu söyledi.

Bu ve buna benzer kültür ögelerinin geçmişle gelecek arasında güçlü bir bağ kurduğunu ve kuşaktan kuşağa aktarılarak mutlaka yaşatılması gerektiğini belirten Adile Ataklı, Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğinde Ağaçören Halk Eğitim Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde açılan Kırkyama Kursu’nun sosyal ve kültürel yönden önemli sonuçlar doğurduğunu söyledi.

Kurs eğitmeni Ayşegül Sert ve kursa katılan bayanları tebrik eden Ataklı, Türk süsleme sanatı içerisinde farklı bir yeri olan Kırkyama Kursu’nun Ağaçören’de açılmasına destek olan kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Kırkyama Kursu’na katılan kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.