Dolar 32,3228
Euro 35,1013
Altın 2.301,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Genç Osman Millet Kıraathanesi yoğun ilgi görüyor

Aksaray’ın ilk Millet Kıraathanesi olan Genç Osman Millet Kıraathanesi vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor..

Genç Osman Millet Kıraathanesi yoğun ilgi görüyor
Aksaray Anadolu AŞ
30 Haziran 2021 13:44

Aksaray Belediyesi, Korona Virüs salgını nedeni ile geçtiğimiz günlerde bazı tesislerinin hizmetlerine sınırlama getirmişti. Tedbirler kapsamında sınırlama getirilen tesislerden Genç Osman Millet Kıraathanesinde yeniden normalleşme sürecine girilmesi ile birlikte tekrar hizmet vermeye başlanıldı.

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehir genelinde hayata geçirdiği eğitim ve kültür tesisleri vatandaşlar tarafında beğenilerek kullanılıyordu. Korona Virüs tedbirleri dolayısı ile günlerdir boş kalan Genç Osman Millet Kıraathanesi kitapseverlere kapılarını açtı. Geçtiğimiz yıl açılışı yapılarak hizmet vermeye başlayan ve Aksaray’ın ilk Millet Kıraathanesi olan Genç Osman Millet Kıraathanesinde toplam 11 bin kitap yer alıyor. Vatandaşların ücretsiz olarak kullanabildiği kıraathanenin içerisinde zengin kitap varlığının yanı sıra kafeterya, çalışma odaları, grup çalışma odaları ve bilgisayar odası bulunuyor. Kitap severlerin yeni uğrak noktası olan Genç Osman Millet Kıraathanesinde ücretsiz çay ve kahve ikramı da yapılıyor.

Aksaray’da başta öğrenciler ve gençler olmak üzere her yaş gurubundan vatandaşın faydalanabildiği Millet Kıraathanesine olan yoğun ilgiyi görüyor. Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer de bu yoğun ilgiye kayıtsız kalmayarak Millet Kıraathanelerinin sayısını artırmak adına Kalanlar Mahallesinde 42 bin metrekarelik alan üzerinde hayata geçirdiği Kalanlar Millet Bahçesinin içerisine bir Millet Kıraathanesi daha kazandırıyor.

Göreve geldiği günden beri Aksaray’da eğitim ve kültür alanında yeni mekanlar oluşturan Belediye Başkanı Evren Dinçer Genç Osman Millet Kıraathanesinin vatandaşlar tarafından severek kullanıldığını söyledi. Vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve kitap okumaya teşvik

etmek adına Kalanlar Millet Bahçesi projesi içerisinde yeni bir Millet Kıraathanesinin daha yapımına başlanıldığını duyurdu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.