Dolar 32,3670
Euro 35,0307
Altın 2.325,51
BİST 9.110,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Gençlerin performansı protokolü hayran bıraktı

Hazım Kulak Anadolu Lisesi’nin Aksaray Belediyesi sponsorluğunda organize ettiği “Haydi, Konuş Bakalım” sloganlı münazara yarışmasının finali yapıldı..

Gençlerin performansı protokolü hayran bıraktı
Aksaray Anadolu AŞ
7 Nisan 2017 22:30

Hazım Kulak Anadolu Lisesi’nin Aksaray Belediyesi sponsorluğunda organize ettiği “Haydi, Konuş Bakalım” sloganlı münazara yarışmasının finali yapıldı…

Toplamda 13 okulun katıldığı münazara yarışmaları bu sene hem yarışmacılar hem de seyircileri ile nefesleri kesti.

Aksaray Üniversitesi Konferans Salonunda düzenlenen final programına Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, eşi Hasibe Yazgı, Ak Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Doç. Dr. Mustafa Karataş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve yaklaşık 2 bin davetli katıldı.

Münazara öncesi, “Ses Ver Sus” gurubunun Konseri salonu dolduran gençleri coşturdu. Gençler, grup üyelerinin seslendirdiği şarkılarla doyasıya eğlendiler.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı gençlere hitaben yaptığı konuşmada

“Hepinize teşekkür ediyorum. Ben sizlerle gurur duyuyorum. İyi ki sizler varsınız. Bu işin başında 13 tane okulumuz vardı. Elemeler sonucu iki okulumuz kaldı ve bugün gerçekten çok güzel bir performans sergilediler. Bizi gururlandırdılar. Bütün okul öğretmenlerimize, müdürlerimize ve milli eğitim müdürümüze canı gönülden teşekkür ediyorum. Sizleri tekrar tebrik ediyorum. Bazıları ne derse desin ne söylerlerse söylesinler ben, vekilim, sayın valim ve hepimiz sizlere inanıyoruz Sizler 18 yaşında vekilde olursunuz bu memleketi de yönetirsiniz. Hiç korkumuz yok. Hepinize güveniyoruz. Hepinizden Allah razı olsun.” Dedi.

Ak Parti Milletvekili Cengiz Aydoğdu “ Sevgili gençler; sizler Türk Milletinin duasısınız. Türk Milletinin umudunun goncasısınız, fidanısınız tebrik ediyorum hepinizi. Sizlere üç şey söyleyeceğim Sevdanız olsun, Şiiriniz olsun. İddianız olsun. Vatanınızı sevin. Milletinizi sevin. Birbirinizi sevin. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ben bu yarışmaların ikincisine katıldım Hakikaten mükemmel. 18 Yaş tartışmalarını yapanların gelip bu programları izlemelerini isterdim. Kendinizi ve bizleri aşıyorsunuz. Sizler bizim kabul edilmiş dualarımızsınız. Hepinizi Allah emanet ediyorum” Dedi.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez ise konuşmasında “Bu yıl üçüncüsü yapılan münazaramızda iki değerli lisemizden 6 pırıl pırıl gencimiz gerçekten çok iyi hazırlanmışlar. Hangisini dinlesek onun haklı olduğu kanaati bizde oluştu. Bu da gerçekten ne kadar iyi hazırlandıklarını gösterir. Sizleri, pırıl pırıl gençlerimizi görünce sizlere olan inancımız, güvencimiz daha da arttı. Bundan dolayı da büyük memnuniyet duyuyorum. Bu programın hazırlanmasında emeği geçen Sevgili Belediye Başkanımıza, millî eğitim müdürümüze teşekkür ediyorum. Yarışmaya katılan bütün okullarımızı tebrik ediyorum. Allah emanet olun” ifadelerini kullandı.

Güncel ve ilginç konularında tartışıldığı yarışmanın zorlu elemelerinden sonra, geçen yılın finalist okulu Yunus Emre Anadolu Lisesi ve Hazım Kulak Anadolu Lisesi finale isimlerini yazdırmayı başarmışlardı.

Eğitim ve gençler için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Aksaray Belediyesi, final akşamında da herkesi mest etmeyi başardı. Finale kalan okullar, Devletler İçin Güvenlik mi, Özgürlük mü Ön Planda Olmalı? Konusunu münazara ettiler.

Aksaray Valisi Aykut Pekmez, Milletvekili Cengiz Aydoğdu, ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin ve binlerce kişinin izlediği finalin jüri üyeliğini ise her yıl olduğu gibi Belediye Başkanı Yazgı, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal ve Doç. Dr. Mustafa Karataş yaptılar.

Öğrencilerin sunumları pür dikkat dinleyen protokol üyeleri onlara olan sevgi ve hayranlıklarını sahneden ifade ederek gençlere olan güvenlerini yinelediler.

Final akşamında, katılımcı okullara hediyeleri verilirken birçok dalda ödül dağıtıldı. Ödül Töreni Oscar Ödül törenlerini aratmadı. Jüri Özel Ödülleri, Münazaranın En’leri ve Seyirci Ödülleri sahiplerini buldu.

Salondaki binlerce kişi yaklaşık üç saat boyunca hiç susmaz iken, bu yılın şampiyonunu ilan etmeye gelince nefesler tutuldu.

“Yok ki Senden Ötesi, Hazım Kulak Anadolu Lisesi” sloganı ile yola çıkan Hazım Kulak Anadolu Lisesi’nin Şampiyon olduğunun açıklanmasıyla salonda çok büyük bir coşku yaşandı. Münazaranın başladığı ilk günden itibaren takımlarını destekleyen öğrenciler arkadaşlarının şampiyonluğunu çok büyük bir coşku ile kutladılar..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.