Dolar 32,3455
Euro 35,1151
Altın 2.310,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
20°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C
Pts 26°C

Gençlik bir milletin geleceğidir

Gençlik bir milletin geleceğidir
Aksaray Anadolu AŞ
18 Mayıs 2018 22:56

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Yazgı mesajında, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a ilk adımı atarak milli mücadele ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un, esarete hiçbir vakit boyun eğmemiş, hürriyete tutkun necip milletin yeniden ayağa kalktığı ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı tarih olduğunu belirtti.

Başkan Yazgı açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

“19 Mayıs 1919’da, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a giderek başlattığı milli mücadelenin 99. yıl dönümünü “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı “olarak kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Milletlerin tarihinde önemli milatlar vardır, 19 Mayıs 1919 ‘da milletimizin şanlı tarihinde önemli bir dönüm noktasıdır. İşgal kuvvetlerine karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde azim ve inançla başlayan bağımsızlık yürüyüşü, birlik ve beraberlikle, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenen milletimizin kendi küllerinden yeniden doğuşunun sembolü olan bu tarihten sonra bağımsızlık mücadelesi vatan topraklarının her köşesine dalga dalga yayılmıştır. Aziz milletimiz bu mücadeleyle milli birlik ve bağımsızlığını her türlü bedelini ödeyerek tekrar kazanmış, gençliğine ve geleceğine böylesine bir cennet vatanı miras bırakmıştır. Geldiğimiz noktada gençlerimizin ecdadının topla tüfekle ve aziz şehitlerimizin kanlarıyla koruduğu bu vatanı, ilimle irfanla korumaya devam ettiğini görüyor olmak ayrı bir mutluluktur. Gençlik bir milletin yarınıdır, geleceğidir. Nitelikli, bilgili ideal sahibi gençlerimiz olduğu sürece geleceğe umutla bakabiliriz. Aziz milletimiz, birlik ve beraberlikle her türlü zorluğun üstesinden gelmiştir.

Bu duygularla, gençlerimizle birlikte aziz milletimizin, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.