Aksaray Haber

Dolar 49,5774
Euro 55,6147
Altın 6.569,81
BİST 11.614,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 17°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
17°C
Parçalı Bulutlu
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 22°C
Cts 21°C

Girişimci Keşif Süreci Çalıştayı ASÜ’de gerçekleştirildi

Girişimci Keşif Süreci Çalıştayı ASÜ’de gerçekleştirildi
9 Mayıs 2025 01:11

Ahiler Kalkınma Ajansı (AHİKA) tarafından düzenlenen CEDIS3 Projesi kapsamında Girişimci Keşif Süreci Çalıştayı Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Mühendislik Fakültesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında desteklenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’de Akıllı Uzmanlaşma Stratejilerinin Geliştirilmesi ve Uygulanması için Kapasite Artırımı Teknik Yardım Projesi (CEDIS3) yürütülüyor.

Akıllı uzmanlaşma stratejisinin temel unsurlarından biri olan Girişimci Keşif Süreci, bölgenin yenilik kapasitesine dayalı olarak öncelikli alanlarının katılımcı bir yaklaşımla tanımlanmasını hedefleniyor. Yenilik merkezli büyüme yaklaşımıyla bölgesel düzeyde politika çerçevesinin oluşturulması, akıllı uzmanlaşma alanında bölgesel kapasitenin geliştirilmesi ve tecrübenin artırılması olarak belirlenen projenin amacında öncelikli alanlarından biri olarak Kara Taşıtları sektörü belirlendi.

Aksaray Üniversitesinden Prof.Dr. Günay Özbay’ın düzenleyicisi olduğu çalıştaya Aksaray’da üretim yapan Kara taşıtları sektör temsilcileri, Endüstri Mühendisliği bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ülge Taş, Araş.Gör. Nazlı Ceren Çetin ve ASÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Hınıs katıldı.

Aksaray’da Kara taşıt üretici temsilcilerini bir araya getiren çalıştayda, sonuç olarak yapılması planlanan projeler, Aksaray’da sektörün geliştirilebilecek potansiyelleri, geleceğe yönelik planlamalar ele alındı. P

otansiyel gelişim alanlarında bölgesel kalkınma ile birlikte komşu bölgelerle olabilecek işbirlikleri bir ekosistem planında tartışıldı. Üniversite-sanayi işbirliğine dayalı öneriler, öncelikli sektörler için katılımcılardan geri bildirimler ve politika önerileri toplantıda ele alındı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.