Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Az Bulutlu
Aksaray
25°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 24°C
Çar 23°C

Global Fintech devi, Türkiye pazarına adım attı

Finansal teknolojiler pazarı (Fintech), dijital çağa paralel olarak her geçen gün daha da değer kazanıyor. Bölümün Türkiye’de de bilhassa son …

Global Fintech devi, Türkiye pazarına adım attı
Aksaray Anadolu AŞ
17 Şubat 2021 13:36

Finansal teknolojiler pazarı (Fintech), dijital çağa paralel olarak her geçen gün daha da değer kazanıyor. Bölümün Türkiye’de de bilhassa son yıllarda süratle büyüdüğü görülüyor. Yapılan araştırmalar Türkiye’de FinTech pazarının yılda ortalama %14 büyüdüğünü gösteriyor. Startups.Watch tarafından yayınlanan Global FinTech Raporu’na nazaran de Türkiye’de 2020’nin birinci 11 ayında 108 milyon dolar Fintech yatırımı yapıldı. Yatırımlar sürat kesmeden devam ederken son olarak dünya çapında 32’den fazla ülkede faaliyet gösteren Bulgaristan merkezli Fintech şirketi SEPA Cyber Technologies, Türkiye pazarına adım attı. Bankacılık ve finans kesimi başta olmak üzere perakende bölümüne ve hükümetlere bilgi teknolojileri tahlilleri sunan şirket, İstanbul’da açtığı yeni ofisi ile Türkiye’de mahallî dijitalleşmeyi hızlandırmayı amaçlıyor.

“Türkiye yenilikçi ve süratli büyüyen bir pazar”

Hususa ait açıklamada bulunan SEPA Cyber Technologies CEO’su Marvin Blazhevski, “Türkiye’ye adım atmaktan ve sunduğu tüm iş imkanlarını keşfetmekten memnunluk duyuyoruz. En süratli büyüyen iş merkezlerinden biri olan İstanbul ise SEPA Cyber olarak mahallî dijitalleşmeyi daha da hızlandırabilmemiz açısından çok değerli bir lokasyon. Ayrıyeten bu süreçte şahane beşerlerle tanıştık ve Türkiye’nin bizi büyüleyen kültür ve gelenekleri hakkında daha fazla şey öğrenme fırsatı bulduk. Türkiye’yi yenilikçi ve süratli büyüyen bir pazar olarak görüyoruz. Bu nedenle yazılım tahlillerimizi Türkiye pazarına sunmak için sabırsızlanıyoruz. Pandemi nedeniyle ertelediğimiz açılış törenimizi ise inançlı bir ortama kavuşur kavuşmaz düzenlemek ve takım üyelerimizi ağırlayarak Türkiye pazarına girişimizi kutlamak istiyoruz.” dedi.

Finansal süreçler modüler tahlillerle dijitalleştiriliyor

SEPA Cyber olarak verdikleri hizmetlere dair ayrıntıları da paylaşan Marvin Blazhevski, “Finansal teknoloji ihtilali, kesimdeki birçok süreci etkileyerek tüm dünyaya yayılıyor. Pandeminin de tesiriyle FinTech’in insanların ekonomik ve toplumsal hayatlarını tekrar şekillendirmesinin finansal süreçler ve etkileşimler üzerinde olumlu tesirleri olması bekleniyor. Bizler de bu noktadaki tüm yazılım gereksinimlerini karşılamak için çalışıyoruz. Dünyanın dört bir yanından geleceği düşünen şirketleri ölçeklenebilir BT tahlilleri ve bölüm bilgisi ile donatarak iş potansiyellerini artırmalarına yardımcı oluyoruz. İş ortaklarımızın gereksinimlerine uygun projeler üretiyor, özelleştiriyor ve test basamaklarını muvaffakiyetle tamamladıktan sonra entegrasyonları sağlayarak otomasyonu hızlandırıyoruz. Bu kapsamda geniş eser portföyümüzle temel bankacılık sistemlerinden müşteri idaresine, finansal araçların ihracından ödeme sistemleri, kimlik idaresi ve güvenlik sistemlerine pek çok alanda modüler tahliller sunuyoruz.” diye konuştu.

Global Fintech pazarının 2 yıl içinde 158 milyar dolara ulaşması bekleniyor

The Business Research Company tarafından yayınlanan bir rapora nazaran Global Fintech pazarı, 2015’ten bu yana yıllık %7,9’luk büyüme oranıyla 2019’da 111,240 milyar dolar büyüklüğe ulaştı. Pandeminin ana gündem hususu olduğu 2020 yılında da dijital ödemelerin artan popülaritesi, data idaresindeki yüksek verimliliği nedeniyle blockchain teknolojisine yapılan yatırımların artması ve e-ticaretin katlanarak büyümesiyle değerli bir ivme kazanan dalın, 2023’e kadar %9,2’lik büyüme oranıyla 158,014 milyar dolar büyüklüğe ulaşması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.