Dolar 32,5018
Euro 34,9199
Altın 2.437,90
BİST 9.716,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Göktaş: Korona sonrası çok farklı bir Türkiye olacak

Göktaş: Korona sonrası çok farklı bir Türkiye olacak
Aksaray Anadolu AŞ
13 Mayıs 2020 12:40

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, koronavirüs salgını sonrası ekonomide yaşanacak gelişmelere dair açıklamalarda bulundu:

“Dünya tarihinin en büyük sağlık olayları arasında yer alan Koronavirüs şüphesiz arkasında bırakacağı ekonomik etkilerle yıllar boyunca unutulmayacaktır. Avrupa ve ABD başta olmak üzere tüm ülkeler ekonominin yanı sıra sağlık ekipmanları noktasında da büyük bir sınavdan geçmiştir. İşte bu noktada ülkemizin göstermiş olduğu seferberlik ile korona pandeminden diğer ülkelere göre hem daha az etkilenmiş hem de daha fazla bilgi birikimi ile ayrılmış olacağımız görülmektedir.

Pandemi dönemi boyunca gerek hizmet sektörü gerekse turizm sektörü en çok kayba uğrayan sektörlerin başında gelmektedir. Bu dönemde sektörlerin etkilenmesine yönelik devletimizin atmış olduğu adımlar ileriye dönük olarak sonuçlar doğurmaya başlamıştır. Kısa çalışma ödeneği, teşvik ve destekler, kamu bankalarının Kobilere ve işletmelere yönelik olarak çıkarmış olduğu kredilerin yanı sıra TOBB Nefes kredisi bu süreçte iş dünyasına gerçek anlamda nefes olmuştur. Bundan sonra ki dönemde hayatımızda ve iş dünyamızda çok büyük farklılıklar görüleceği beklenilmektedir.

Sosyal hayatımızın birçok yönüyle değişeceği gibi üretim alanında da yeni değişiklikler gündeme gelecek ve insanlarımız geçmişte yaşadığı alışkanlıklardan farklı bir hayat yaşamaya başlayacaklardır. Dünya’da bu tür sorunlarla karşılaşan ülkelerin yaşanan bu olaylardan büyük ders çıkarmaları gerekmektedir. Bugün küresel anlamda yaşanan bu tür olayların tekrar etmeyeceğinin garantisini kimsenin veremeyeceğini bilmemiz gerekir. Bu noktada devletimizin ve iş dünyamızın her daim önlemler alması gerekliliği ortaya çıkmıştır.

İş Dünyamızın da bu tür olaylara karşı yeni adımlar atması gerektiğini ve artık tamamen üretim odaklı bir anlayış içerisine girilmesi gerektiğini belirtmemiz gerekiyor. Bugünden sonra artık tüketiciler çok daha fazla arayış ve araştırma içerisinde olacağından tüketicinin isteklerini tamamen karşılayan ve maksimum memnuniyet sağlayacak bir üretim ve pazarlama anlayışı içerisinde olarak Dünya’nın en büyük ülkeleri arasına girmeyi sağlamalıyız. Bunun için gerekli tüm şartların Devlet ve İş Dünyası nezdinde atılacak adımlarla çok rahat sağlayabileceğimizi bilmeliyiz. Türkiye’nin yatırım ülkesi haline gelmesi için Dünya çapında reklamının çok daha fazla yer edinmesi için adımlar atmalıyız.

Pandemi dönemi boyunca Dünya’ya sağlık anlamında büyük bir ders veren ülkemizin, turizm noktasında da güvenli ülke olduğunu göstererek ekonomide büyük bir pay sahibi olan sektörü en az hasarla atlatılmasını sağlamalıyız. Aynı şekilde bu süreçte atılan adımların iş dünyasına karşılığı olarak güvenli liman çağrısını tüm Dünya’ya aşılamalıyız ki yatırımcıların gözü yeniden Türkiye’nin üzerinde olsun. Bu süreçte şüphesiz ki Cumhurbaşkanlığı nezdinde Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile birlikte Tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının attığı adımlar en az hasarla çıkmamıza olanak sağlayacaktır.

İş Dünyası olarak Devletimize olan inancımız ve güvenimiz tam olmakla beraber vatandaşlarımızın gösterdiği azim ve gayrette alkışa değerdir.

Bu noktada bir daha yaşanmasını asla istemeyeceğimiz pandemi süreci sonunda yeni Dünya döneminin ülkemiz adına başarı ve hayır getirmesini dilerken çok çalışmamız gerektiğinin de altını çizmek istiyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.