Dolar 32,3068
Euro 35,0599
Altın 2.307,54
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 26°C

‘Gönüllü Elçiler’ programının çekimleri tamamlandı

‘Gönüllü Elçiler’ programının çekimleri tamamlandı
Aksaray Anadolu AŞ
5 Ekim 2018 20:47

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Türkiye’nin İmparatorluk bakiyesi bir ülke olduğunu ve gönül coğrafyasının çok daha geniş bir alanı kapsadığını ifade etti.

TRT Haber tarafından hazırlanan “Gönüllü Elçiler” programının konuğu ASÜ oldu. Program, üniversite eğitimi almak için dünyanın farklı ülkelerinden Aksaray’a gelen öğrencilerin hikâyelerini izleyiciye aktarıyor. Türkçe öğrenme süreci, sosyal ilişkiler, yeni bir yaşantıya adapte olma, kendi kültürünü yaşama, Türkiye, Aksaray… Birbirinden farklı detayların uluslararası öğrencilerin gözünden anlatıldığı programın çekimleri tamamlandı. Rektör Şahin, Zinciriye Medresesi’ndeki çekimler esnasında yaptığı konuşmasında, Aksaray’ın uluslararası öğrencilerin de evi olduğunu söyledi. Türkiye’nin gönül coğrafyasının çok daha geniş bir alanı temsil ettiğine dikkat çeken Şahin, “Burası, geçmişten bu yana farklı kültürlerin kardeşçe yaşadığı bir coğrafya. Şehrimizdeki ve Üniversitemizdeki tüm uluslararası öğrenciler kendilerini evinde hissetmeliler” dedi. Şahin, konuşmasının devamında kampüsteki fiziki ve akademik imkânları anlattı; geleceğe dair tüm planları uluslararası öğrencileri de kapsayacak biçimde şekillendirmeye çalıştıklarını belirtti. Tolga Özlü’nün yönetmenliğinde gerçekleşen çekimlerde Rektör Şahin, Yemenli bir öğrencinin evinde Yemen Kahvesi yaptı, ney üfledi.

Üniversite üst yönetiminin de çekimlerine katıldığı programda Zinciriye Medresesi’nde düzenlenen Kültür Gecesi, kampüsteki bisiklet turu, mehteran gösterisi eşliğinde aşure etkinliği ve ağaçlandırma çalışmaları gibi renkli detaylar da yer alıyor..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.