Dolar 32,5910
Euro 35,0035
Altın 2.452,35
BİST 9.790,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
27°C
Hafif Yağmurlu
Cts 25°C
Paz 25°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Google Play Store’a Uygulama Paylaşma Özelliği Geldi

ABD merkezli teknoloji devi Google, kullanıcıların uygulama paylaşımları yapabilmesini sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sundu. Google Play …

Google Play Store’a Uygulama Paylaşma Özelliği Geldi
Aksaray Anadolu AŞ
18 Şubat 2021 19:24

ABD merkezli teknoloji devi Google, kullanıcıların uygulama paylaşımları yapabilmesini sağlayan yeni bir özelliği kullanıma sundu. Google Play Store’un son sürümü ile kullanıcılar tarafından deneyimlenmeye başlayan bu özellik, uygulamaların iki farklı telefonda paylaşılabilmesini sağlıyor. Bu özellik sayesinde kullanıcılar, bir uygulamaya çok daha süratli bir biçimde ulaşabilecekler.

Google Play Store’da bulunan “Uygulamalarım ve oyunlarım” menüsü altına eklenen yeni özellik, Google Play Store’da bulunan ve fiyatsız olan çabucak her uygulama için kullanıyor. Uygulamayı paylaşan ve alacak telefonların bir ortada olduğu durumlarda kullanılabilen özellik, alıcı tarafın vereceği bir onay ile uygulama paylaşımının başlamasını sağlıyor.

Google Play Store’un yeni özelliği bu türlü görünüyor

blank

Aslına bakacak olursak Android işletim sistemi, “Yakındakilerle Paylaş” özelliği sayesinde uygulamaların da paylaşılmasını sağlıyor. Fakat bu özelliği kullanabilmek için evvel Google Play Store’a gitmek ve paylaşılacak uygulamayı bulmak, sonrasında da üç noktalı menüyü kullanarak Paylaş seçeneğini kullanmak ve yakındaki aygıta ilişki göndermek gerekiyordu. Yeni özellik ise kelam konusu uygulamanın alıcı aygıta direkt indirilmesini tetikliyor ve süreci kolaylaştırıyor.

Google, uygulama paylaşma özelliği ile ilgili ayrıntılı bir açıklama yapmadı. Fakat bu uygulamanın kullanılabilmesi için muhtaçlık duyulan tek şey, Google Play Store’un son sürümüne sahip olmak. Bu da yeni uygulama paylaşma özelliğinin uygun fiyatlı Android aygıtlarda bile kullanılabileceğini düşündürüyor.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.