Dolar 32,5272
Euro 34,7165
Altın 2.486,81
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Görme engelli öğretmene sürpriz ziyaret

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez doğuştan görme engelli 10 yıldır Türkçe Öğretmenliği yapan Aygül Altuntaş’ı ziyaret etti.

Görme engelli öğretmene sürpriz ziyaret
Aksaray Anadolu AŞ
28 Aralık 2016 16:49

Vali Aykut Pekmez’in eşi Yeşim Pekmez doğuştan görme engelli 10 yıldır Türkçe Öğretmenliği yapan Aygül Altuntaş’ı ziyaret etti. Aygül Öğretmenin azminin çok iyi bir örnek olduğunu ifade eden Pekmez; engelli ve engeli olmayanlar için çok özel bir misyon üstlendiğini belirttiği Aygül Altuntaş’ı tebrik etti.

Yeşim Pekmez Hanımefendi anne ve babası ile birlikte yaşayan Aygül öğretmeni Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü İsrafil Aktürk ile evlerinde ziyaret etti. Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu’nda Türkçe öğretmenliği yapan Aygül Altuntaş ve ailesi ile bir süre sohbet eden Yeşim Pekmez; İzmir’den Aksaray’a tayin olan Aygül Altuntaş ile öğretmenlik mesleği, karşılaştığı zorluklar ve görme engellilerle birlikte yapacakları projeler üzerine bir süre sohbet etti.

Yeşim Pekmez Hanımefendi; Aygül öğretmeni karşılaştığı zorluklara rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla dünyanın en güzel meslekleri arasında ilk sıralarda olan öğretmenlik mesleğini seçmesi, bir çok insanı utandıracak gayreti ile öğrencilerini yetiştirme çabası takdire şayan bir durum. Kendisi ile tanışmak ve görüşmekten büyük memnuniyet duydum.” dedi.

10 yıllık meslek hayatında birkaç ilde çalıştığını ve zor zamanlardan da geçtiğini anlatan Aygül Altuntaş; “Cumhurbaşkanımızın ‘Engelliler bal gibi öğretmenlik yapabilir’ sözü üzerine çok rahatladım. O söz üzerine çalışma şevkim daha da arttı. Herkesin işini severek yapması gerekiyor. Öğretmenlik mesleğini seçenlerin bu konuda daha bir gayret göstermesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

Aygül Altuntaş’ın baba ve annesini kızlarına verdiği desteklerinden dolayı tebrik ederek gösterdikleri fedakârlıkları nedeniyle teşekkür eden Yeşim Pekmez; “Aygül hocahanım engelli ve engeli olmayanlar içinde çok özel bir örnek. Kendisine meslek hayatında başarılar diliyorum. Bizler her zaman kendisinin yanında ve destekçisi olacağız’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.