Dolar 32,5246
Euro 34,8395
Altın 2.488,50
BİST 9.540,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 24°C
Cts 20°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Güzelyurt’ta Seramik Atölyesi açıldı

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu’nda Seramik Atölyesi açıldı..

Güzelyurt’ta Seramik Atölyesi açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
11 Aralık 2015 12:44

Aksaray Üniversitesi(ASÜ) Güzelyurt Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Nazende Özkanlı’nın koordinatörlüğünü yaptığı “Çamurda Kadın Eli” isimli projenin seramik atölyesi, Ahiler Kalkınma Ajansı’ndan (AHİKA) destek aldı ve atölye, gerçekleştirilen törenle hizmete girdi. Çalışma Güzelyurt Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği, Güzelyurt İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Aksaray İş Kadınları Derneği ortaklığı ile yürütülüyor.

– İlk Yıl 30 Kadın Eğitilecek, 4 Bin Adet Ürün Yapılacak –

Kadınlara seramik sanatını öğretmeyi amaçlayan atölyede bin 300 derecelik 2 adet fırın, çamur karıştırıcı makineler, seramik tornası ve sırlama kabini başta olmak üzere, seramik sanatına dair tüm ekipmanlar bulunuyor. 300 metrekarelik bu atölyede eğitim alacak olan kadınlar, Aksaray’ın tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan seramik ürünler ve hediyelik eşyaların yapımını gerçekleştirebilecek ve böylece, bu alanda yaşanan eksiklik de önemli oranda giderilmiş olacak. İlk etapta 30 kadına eğitim verileceği ve ilk yıl 4 bin adet ürün yapılacağı belirtildi. Seramik atölyesinin açılışı için Güzelyurt İlçesi’nde bir tören düzenlendi. Törende projesini anlatan Öğretim Görevlisi Nazende Özkanlı, uzun zamandır tasarladığı bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Güzelyurt’un seramik sanatı açısından çok önemli bir merkez olduğunu kaydeden Özkanlı, “Tarihi kayıtlara göre dünyada seramiğin ilk örnekleri Güzelyurt’ta bulunmaktadır. Günümüzde devam etmeyen bu kültürel değer yeniden hayat buluyor” dedi.

– Çalışma, Bir Araya Gelmenin Önemini Ortaya Koymaktadır –

Vali Şeref Atalı ise seramik, çömlekler ve toprak kapların Güzelyurt’ta üretilmesi ile alakalı taleplerin geldiğini ifade ederek, “Farklı kurumlarımızın bir araya gelmesi ve işbirliği yapmasıyla önemli bir boşluk doldurulmuş oluyor. İnşallah memleketimize hayırlı olur. Çalışma, bir araya gelmenin önemini de ortaya koymaktadır” diye konuştu. ASÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin de çalışmanın önemine vurgu yaptı ve proje ortaklarını tebrik etti. Yapılan kısa konuşmaların ardından atölyenin açılışı gerçekleştirildi; heyet atölyedeki üretim alanlarını gezerek, yetkililerden bilgiler aldı. Törene İlçe Protokolü, Vali Ataklı’nın eşi Adile Ataklı, Rektör Şahin’in eşi Elif Şahin, Aksaray İş Kadınları Derneği temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

ASÜ Rektörü Şahin, atölye açılışının ardından Güzelyurt MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ebru Şahin’i ziyaret etti ve akademisyenlerle ilçede yürütülen çalışmalara dair görüş alışverişinde bulundu..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.