Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 20°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
20°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 26°C
Sal 31°C
Çar 26°C

Hafif ticari araçla minibüs çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Çiftlik Köyü-Nevşehir karayolu ile Gülşehir- Aksaray çevre yolunun kesiştiği kavşakta meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 7 kişi yaralandı..

Hafif ticari araçla minibüs çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı
Aksaray Anadolu AŞ
3 Nisan 2016 22:20

İddiaya göre, Çiftlik köyünden Nevşehir istikametine giden İ.Y. (38) yönetimindeki 50 DC 747 plakalı hafif ticari araçla, Acıgöl ilçesinden Kapadokya Havaalanı’na gitmek isteyen Y.Ü. (45) yönetimindeki 68 LA 201 plakalı minibüs çarpıştı. Jandarma ekipleri olay yerine güvenlik şeridi çekerek, trafiği kontrollü biçimde tek yönden verdi. Kaza anında araçlarda sıkışan yaralıları Nevşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ile 112 Acil Servis çalışanları birlikte çıkardı. Kazada 2 sürücünün de aralarında olduğu 7 kişi yaralandı. Minibüste bulunan Nevruz Alçay (57) ise olay yerinde yaşamını yitirdi. Yaralılar ambulanslarla Nevşehir Devlet Hastanesi ile bir özel hastaneye kaldırıldı.

‘ÇOK KAZA OLUYOR, ALT GEÇİT İSTİYORUZ’

Çiftlik köyü muhtarı Abdülkadir Adıgüzel ve köyde yaşayan vatandaşlar, daha önce de kavşakta ölümlü ve yaralamalı kazaların olduğunu, durum ile ilgili birimlere iletmelerine karşın sonuç alamadıklarını öne sürdü.

Muhtar Adıgüzel, “İki defa burası ile ilgili dilekçe verdim. Yetkililer hiçbir önlem almıyor. Vatandaş, ‘yolu kapatalım, kazalım’ diyor, ben kabul etmiyorum. İlla, devletle ile vatandaş karşı kaşıya mı gelmeli ? Buraya alt geçit istiyoruz” dedi. Köylüler, kavşakta üç ay önce meydana gelen kazada 25 yaşındaki bir veterinerin de öldüğünü belirterek, çok sayıda kişininin kullandığını yola çare bulunmasını istedi.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.