Aksaray Haber

Dolar 48,4354
Euro 56,2404
Altın 6.898,85
BİST 14.012,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 29°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
29°C
Parçalı Bulutlu
Paz 30°C
Pts 27°C
Sal 25°C
Çar 27°C

Hasan Dağı’nda mahsur kalan üniversite öğrencileri helikopterle kurtarıldı

Hasan Dağı’nda mahsur kalan üniversite öğrencileri helikopterle kurtarıldı
14 Aralık 2025 22:11

Hasandağı’nda hava muhalefeti nedeniyle mahsur kalan iki üniversite öğrencisi, askeri helikopterle kurtarılarak hastaneye sevk edildi.

Hasandağı’nda zirve tırmanışı yapan Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden iki öğrenci, olumsuz hava koşulları nedeniyle mahsur kaldı.

Olay, 14 Aralık 2025 günü saat 17.00 sıralarında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesinde eğitim gören Hikmet Yıldız (22) ve Yusuf Güney (21), Hasandağı zirvesinde tırmanış yapmak için Aksaray’a geldi. Tırmanışa geçtikleri esnada hava muhalefetiyle karşılaştı. Görüş mesafesinin düşmesi ve hava şartlarının ağırlaşması üzerine öğrenciler, 112 Acil çağrı merkezini arayarak yardım talep etti.

İhbarın ardından bölgeye AFAD ve Jandarma ekipleri harekete geçti. Kurtarma çalışmalarına destek amacıyla Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’nden saat 19.30 sıralarında bir helikopter ve arama kurtarma ekibi bölgeye sevk edildi.

Gerçekleştirilen koordineli çalışma sonucunda mahsur kalan öğrenciler helikopterle bulundukları noktadan alınarak Aksaray Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezinde bulunan piste güvenli şekilde getirildi. Buradan ambulanslara alınan gençler daha sonra Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Yetkililer, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ve olayla ilgili herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını bildirdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu,

“Kurtarma konusunda ihbarın gelmesi ile hemen çalışma başlattık. İki kardeşimizin kurtarılması konusunda öncelikle hava ambulansı istedik Konya 3’üncü Ana Jet Üssü’nden her taraftan her önleme karşı başta AFAD’ımız olmak üzere il Jandarma Komutanlığımız, UMKE, 12 sağlıktan 15 personel ve tırman ekibi ile birlikte Nevşehir ve Niğde illerinden 4’er kişilik ekipler olmak üzere hep birlikte arama kurtarma çalışması yürüttük.

Öğrencilerimizi kurtardık sağlıkları yerinde Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavileri devam ediyor. Donma tehlikesi geçirdiler çok hızlı bir müdahale gerçekleştirdik durumları iyi” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.