Dolar 32,5327
Euro 34,9291
Altın 2.444,49
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

Hastaneden ve sağlık sendikalarından o paylaşıma kınama

Hastaneden ve sağlık sendikalarından o paylaşıma kınama
Aksaray Anadolu AŞ
22 Ocak 2022 23:37

Aksaray İl Müftülüğü’nde V.H.K.İ olarak görev yapan Diyanet Bir-Sen Genel İdari ve Mali İşler Sekreteri Mesut Çakıroğlu tepki çeken paylaşıma imza atarak doktorları hedef aldı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık-Sen Aksaray şubesi ve Türk Sağlık-Sen Aksaray şubesi doktorlara yönelik sosyal medya paylaşımını kınadı.

Aksaray İl Müftülüğü’nde V.H.K.İ olarak görev yapan Diyanet Bir-Sen Genel İdari ve Mali İşler Sekreteri Mesut Çakıroğlu tepki çeken paylaşıma imza atarak doktorları hedef aldı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık-Sen Aksaray şubesi ve Türk Sağlık-Sen Aksaray şubesi doktorlara yönelik sosyal medya paylaşımını kınadı. Aksaray İl Müftülüğü’nde Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni (V.H.K.İ) olarak görev yapan Diyanet Bir-Sen Genel İdari ve Mali İşler Sekreteri Mesut Çakıroğlu, mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi için iş bırakan hekimlere beddua ederek “Asgari ücretin 4250 TL olduğu memleketimizde 15-20 bin TL maaş alan Aksaray hastanesi doktorları grevde imiş. O hastaneye gelip geri dönen hastaların akıbeti sizi ve çocuklarınızı da vursun inşaallah. Allah’tan istemişsimniz o da verecektir belanızı. Yuh olsun sizlere…” ifadelerini kullandı.

Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamada, “Hekimlerimizi ve onların kıymetli evlatlarını hedef alan bu zihniyeti kınıyoruz. Anayasal düzen ve kanunlar çerçevesinde hakkını arayan hekimlerimize yapılan muamele kesinlikle kabul edilemez” ifadelerine yer verildi.

Sağlık-Sen Aksaray şube başkanı Rıfat Kaya yaptığı kınama açıklamasında, “Beni Türk hekimlerine emanet edin diyen atamızdan hekim çocuklarına beddua eden zihniyete nerden nereye, üyesi olduğu sendikanın kararı doğrultusunda demokratik olarak hak aramayı sadece paraymış gibi algılamak mensubu olmadığı camiaya çamur atmak yapılacak enbüyük yanlıştır” ifadelerini kullandı.

Türk Sağlık-Sen Aksaray şube başkanı Taner Kara da yapmış olduğu kınama açıklamasında, “Diyanet Bir-Sen Yöneticisi Mesut Çakıroğlu’nun Hekim arkadaşlarımızın Anayasal hakları olan grev kararına karşı yapmış olduğu paylaşım kabul edilemez bir durumdur. Kamuoyu şunu iyi bilmelidir ki bizim işimiz insan sağlığıdır. Hekimlerimizin ve sağlık çalışanlarının yapmış oldukları tüm eylemler insan sağlığı göz önünde bulundurularak yapılır. Bu nedenle Anayasa ve 4688 sayılı kanunlarda hak olarak verilen tüm eylemlerimiz de Acil servisleri Ameliyathaneleri yoğun bakımları ve insan sağlığını direk olarak etkileyecek tüm birimlerimizi bu eylemlerin dışında tutarız. Hal böyle iken kendisinin de sendikacı ve din görevlisi olduğunu öğrendiğimiz bir sendika yönetim kurulu üyesinin, Hekimlerimizi hedef olarak göstermesi sendikacılık adına Hekimlerimize, Ailelerine, çocuklarına bela okuması din adına utanılacak bir durumdur. Biz Türkiye Kamu-sen ve Türk Sağlık-sen Aksaray Şubesi olarak böyle bir durumu sineye çekemeyiz. Tüm Türkiye’nin sağlıkta şiddete odaklandığı bu dönemde bu tip paylaşımlar hedef göstermek kin ve nefreti körüklemek şiddete davetiye çıkarmak demektir. Anayasal ve sendikal haklarını kullandığı için kişilere hakaret suçtur. Bu nedenli ilgili kişi hakkında hekimlerimiz adına savcılığa suç duyurusunda bulunacağımızı bildiririz.” ifadelerine yer verdi. (haberaksaray.com)

blank

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.