Dolar 32,5658
Euro 34,9978
Altın 2.447,97
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 26°C
Az Bulutlu
Aksaray
26°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 26°C
Pts 22°C
Sal 20°C

Havva Öğüt Kimdir?

Havva Öğüt Kimdir?
Aksaray Anadolu AŞ
29 Mart 2022 15:03

Havva Öğüt Anadolu’da yetişmiş ve buranın müzik kültürü içerisinde büyümüş müzisyenlerden birisidir. Son yıllarda sesi ve yapmış olduğu albümler ile müzik dünyasının dikkatlerini üzerine çeken genç sanatçı aileden gelen müzik yeteneğini başarı ile sürdürmektedir.

Havva Öğüt 11 Ağustos 1992 yılında dünyaya gelmiş. Aksaray’ın Gülpınar kasabasında hayata gözlerini açan sanatçı tüm eğitimlerini de Aksaray’da tamamlamıştır. Aksaray Kız Teknik ve Meslek lisesinden mezun olduktan sonra Aksaray Üniversitesi çocuk gelişimi bölümünü bitiren Havva Öğüt eğitim yaşamı boyunca müziği hep Yaşamının en ön sıralarına almıştır. Küçük yaşlarda keşfedilen bu güzel sesin sahibi köyünde düzenlenen şenliklerde ve festivallerde sahne alarak aslında profesyonel müzik yaşamına başlamıştır.

Havva Öğüt Anadolu’nun yetiştirmiş olduğu önemli ses sanatçılarından birisidir. En büyük abisinin müzisyen olması ve babasının çocukluk yaşlarda ona dinlettiği Neşet Ertaş türküleri içerisindeki müzik cevherini ortaya çıkarmıştır. Ve nihayetinde Dursun Uçar’ın bir televizyon program davetinin ardından çok büyük bir beğeni almış ve artık bu profesyonel müzik yolculuğu başlamıştır.

havva öğüt

Havva Öğüt Nerelidir?

Havva Öğüt aslen Aksaraylıdır.  Aksaray’ın Gülpınar kasabasında dünyaya gelmiş ve halen yaşamını burada sürdürmektedir. Ailesinden ve memleketinden kopamayan sanatçı tüm eğitimlerini de Aksaray’da tamamlamıştır.

Havva Öğüt Hayatı

Havva Öğüt çok küçük yaşlarda ailesinin ve müziğe olan ilgisi ile hep Türkiye’de büyümüş bir kişidir. Müzisyen olan en büyük abisi ona müziğin püf noktalarını öğreten ilk eğitmenlerdendir. Abisinin Fransa’ya yerleşmesi ile müzik yolunda atılan bu ilk adım yarıda kalmıştır. Ancak Havva Öğüt’ün içindeki müzik aşkı dur durak bilmediği için her bir fırsatta ortaya çıkmıştır. Özellikle yaşadığı bölgede düzenlenen festivallerde sahne alması onun profesyonel müzik yaşamına dair atmış olduğu ilk adımlardır.

Havva Öğüt’ün müzik yeteneği ve müziğe karşı olan bu ilgisi temelinde ailesini dayanmaktadır. Zaten müzisyen olan abisi onun müzikle tanışmasına vesile olmuştur. Daha çocukluk yaşlarda abisini de teşviki ile Havva Öğüt ve kardeşi bölgede bulunan kurs merkezlerinde müziğe dair eğitimlere başlamıştır. Yine türkülere hayran olan babası arabada dinletmiş olduğu türküler ile Havva Öğüt ‘ün Müziğe karşı olan ilgisini her zaman tetiklemiştir.

Havva Öğüt Şarkıları

Havva Öğüt bugün yurtiçi ve yurtdışı birçok farklı mekanda sahne alan başarılı bir ses sanatçısıdır. Müzik kariyerine Bu Kara Sevdayı Sardın Başıma isimli albümü ile başlayan genç yetenek Eskittiğimi Giymem, Yol Yok, Tribin Olurum, Yokluk Belası, Sevme, Ömrüm, Ankaraya Deniz Gelirde, Diyemiyom da, Olsun Olsun, Vay Balım ve Açma Bugün Perdeleri isimli şarkıları ile büyük beğeni toplamaktadır.

Profesyonel olarak başladığı ilk günlerde Dursun Uçar’ın daveti üzerine çıkmış olduğu televizyon programı beraberinde çok başka yolları açmıştır. Bu programın ardından Mesut Dağlı, Tahir Uçar, Neşet Abalıoğlu ve Tufan Altaş gibi müziğin önemli isimleri ile birlikte sahne almaya başlamıştır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.