Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
BİST 9.078,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 25°C
Pts 26°C
Sal 25°C

Hayvan tacirlerinin sorunları istişare edildi

Aksaray Ticaret Borsası ve Aksaray İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü, Aksaray da faaliyet gösteren celepler ile ortak akıl toplantısında bir araya geldi..

Hayvan tacirlerinin sorunları istişare edildi
Aksaray Anadolu AŞ
16 Mart 2016 00:37

Ağaçlı tesislerinde düzenlenen programa Aksaray Ticaret Borsası ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Mustafa Özateş, , Kasaplar Odası Başkanı Kani Yerli, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Aktürk, İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Hayvancılık Şube Müdürü Durmuş Ali ve celepler katıldı.

Yapılan toplantıda celeplerin karşılaştığı sıkıntılar tek tek masaya yatırılarak çözüm önerileri istişare edildi. Yaşanan sıkıntılar içerisinde yer alan Hayvan pazarına pasaportsuz hayvan girişlerinin önlenmesi, Küpesiz hayvan girişleri alım ve satımı, veteriner sağlık raporsuz hayvan sevkleri, çiçek ve şap hastalıkları için aşı periyotlarının kısaltılması gibi birçok konu masaya yatırılarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına iletilmesi kararı alındı.

Toplantıda Bir Açıklama Yapan Aksaray Ticaret Borsası Ve Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Hamit Özkök ” Hayvan alım satımcılar ve celepler olarak bu gün burada yaptığımız ortak akıl toplantısında sorun ve sıkıntılarımızı çözüm önerilerimizi dile getirdik. Biz biliyoruz ki Gıda tarım ve hayvancılık bakanlığının almış olduğu kararlar ve mevzuatı var. Bakanlığın alanı sadece Aksaray dan ibaret değil 81 ilde mevzuat netse Aksaray da da o mevzuat geçerlidir. Bizim bölgemizde hiç olmaması gereken sorunlarımız var. Burada her iki tarafında ortak çözüm bularak hayvancılığın sürdürülebilmesi ve iyi bir ticaretin yapılması sağlamalıyız. Bizler sorunsuz ticaret yapabilmek için mevzuata uymak zorundayız fakat mevzuatında hayvan alım satımı ve ticaretini yapan celeplerimiz için kolaylaştırılmasını talep ediyoruz. Yaşanan sorunların çözüme kavuşması için gerekiyorsa celeplerimiz “2-3 hafta hayvan nakillerini durduralım, Hayvan pazarına Hayvan sokmayalım, araçlarımıza kilit vuralım” diyorlar. Kısacası bizler ortak akılla çalışma sergilemeye hazırız diyorlar. Yapılan toplantının hayırlı sonuçlar getireceğine inanıyor hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürü Bestami Zabun da yaptığı açıklamasında İl Müdürlüğü ve ekibi hayvan pazarında koyunlara kulak küpesi ve aşı yapmayı taahhüt ederek işlemlerin çözüm noktasında kolaylık sağlayacaklarını belirtti.

celeplerde kanun ve yasalara uyarak küpe affının getirilmesi ve hayvan sevk ve nakillerinin rahaylatılması için aşılarının acilen başlatılması sevk raporunun verilmesi ticaretleri ve ekonomide büyük katkı sağlayacağını ifade ettiler.

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve hayvan alım satımı ve ticaretini yapan celepler ile yapılan istişare sonucunda sorun ve sıkıntılar ile çözüm önerilerinin Gıda Tarım ve Hayvancılık bakanlığına iletilmesi biran önce gerekli tedbirlerin alınması kararlaştırıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.