Dolar 32,4923
Euro 34,9263
Altın 2.438,81
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 26°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Hayvan terminalinde Aksaray Pilot bölge oldu

Türkiye genelinde Hayvan terminalinde Pilot bölge Aksaray oldu..

Hayvan terminalinde Aksaray Pilot bölge oldu
Aksaray Anadolu AŞ
24 Şubat 2016 14:02

TOBB Borsalar Konsey Toplantısına katılan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray’a kazandırılan Tarım Ticaret Merkezinin yanında Hayvan terminali yapılacağını belirterek, 8 il’ e yapılacak olan Hayvan Terminalinin biriside Aksaray olacağını ifade etti.

Tarım Ticaret ihtisas merkezi alanına yapılacak olan hayvan terminali Türkiye de plot bölge olacak, Uluslar arası ve şehirler arası hayvan nakillerinde üreticiler, celepler, çiftçiler, yetiştiriciler hayvanlarını buraya getirerek hayvanlarının sağlıklı, hijyenik ortamda dinlenmesini ve nakil edilmesini sağlayacak.

Türkiye odalar ve borsalar birliği ev sahipliğinde TOBB Ticaret Borsaları konsey toplantısı düzenlendi. Konsey Toplantısı, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Meclis ve TOBB Konsey Üyesi Mehmet Ekici ile konsey üyelerinin katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de 23 Şubat 2016 Salı günü gerçekleştirildi.

Konu ile alakalı bir açıklama yapan Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ” Ülkemizde istihdama baktığımızda 2015 verilerine göre; %51’i hizmet sektöründe, %8 ‘i inşaat sektöründe, %20’si sanayi sektöründe, %22’si tarım sektöründe yerini almıştır.

Aksaray nüfusunun yüzde 79’unu tarım ve hayvancılık sektöründe yerini almıştır. Buna istinaden biz yönetim kurulumuz ile birlikte 300 000 metre kare alan üzerine Tarım Ticaret İhtisas Merkezi Alanımızı oluşturduk. Bu alan da hayvan terminalini de oluşturacağız. Aksaray’ımız hayvan terminalinde pilot bölge seçildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Faruk Çelik Beyefendiye projemizi takdim ettim. Kendisi projeyi çok beğendiğini, Aksaray’ın bu projede pilot bölge olarak yer alması gerektiğini ifade ederek “Bu Örnek Bir Proje , Bu Projeye Destek Olacağız” dedi. Buda bizleri Aksaray adına onurlandırdı ve gururlandırdı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.