Dolar 32,3308
Euro 35,1814
Altın 2.247,37
BİST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Her Eve Düşen Ateş

Tarihçi - Araştırmacı
12 Şubat 2019 21:45

Dün (11 Şubat 2019) yine acı bir haber aldık. İstanbul Çekmeköy’de, Kirazlıdere Mahallesi’nde bulunan Parkverde Sitesi yakınlarına UH-1 tipi bir askeri helikopter düştüğü haberini aldığımda sanki eski bir haberi yanlışlıkla okuduğumu sandım. Ya da inanmak istemedim. Ama doğruymuş. Çünkü UH-1 tipi bir helikopter de en son 26 Kasım 2018 tarihinde yine İstanbul’da, Sancaktepe’de düşmüş, beş askerimiz şehit olmuştu. Dünkü kazada ise Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamalarına göre helikopterde bulunan Pilot Yüzbaşı Ümit Özer, Yüzbaşı Semih Özcan, Astsubay Başçavuş İlyas Kaya ve Astsubay Üstçavuş Yakup Avşar’ın şehit oldu. Birazcık araştırmamız sonunda öğreniyoruz ki en son üretimi 1976 yılında yapılan UH-1’lerin 2020 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinden çıkarılması planlanıyor. Ayrıca 2002 ile 2018 arasında bu helikopter yani UH-1 modeli 15 ayrı kazaya karışmış. Ve toplamda 18 askerimiz şehit olurken 7 askerimiz de yaralanmış.

Bu kazadaki 4 şehidin evine mi düştü ateş yalnızca? Elbette böyle değil. Bırakın Türk olmayı Türk vatandaşı olan herkesin evine ateş düştü. Daha doğrusu düşmesi gerekir. Kahraman askerlerimiz canını feda ederken falanların evi umurumda değil, filanların mahallesi yanarsa yansın mı diyor? Elbette bu vatanın her karışını aynı görüyor. Devlet olmak bu ciddiyeti gerektirir. Asker de devletini, milletini korumak için farklı etnik unsurlar gözetmeden korur. Bunu herkes kabul ediyorsa demek ki milletin de askerine aynı duygularla sahip çıkması gerekiyor. Ama bazı şuursuzlar kara propagandaya kanarak “iyi ki de öldü TC askeri” diyebiliyor ve de yazabiliyor. Sorgulandığında bu tiplerin nasıl bir beyinsiz ortaya çıkıyor.

Tanıdığım –Türkiye’de yaşayan- Ermeniler ise Türk askerinin acısını paylaşıyor. Yine bir Ermeni olan Kamer Şahin “başımız sağ olsun” duruşunu sergiliyor. Bu duruş ne demektir? “Başımız sağ olsun” da başkalarının başına ne gelirse gelsin midir? Elbette bu şekilde düşünülmez. Yani ben düşünmem ve de düşünemem. Başımız sağ olsun ki biz vazifelerimize devam edelim. Hiçbir şekilde kesinti, inkıta olmasın demektir bu duruş.

Her eve ateş düştü. Türkiye’de yaşayan herkesin evine ateş düştü. Bir daha tekrar edelim ki başımız sağ olsun!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.