Dolar 32,3358
Euro 35,1663
Altın 2.241,66
BİST 8.745,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 15°C
Az Bulutlu
Aksaray
15°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C

Her Tıp Öğrencisi Aksaray’ın kızıl elmasıdır

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Tıp Fakültesi’nin Aksaray için bir kızıl elma olduğunu ifade ederek, şehrin bu en büyük beklentilerinden birisinin gerçeğe dönüşmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

Her Tıp Öğrencisi Aksaray’ın kızıl elmasıdır
Aksaray Anadolu AŞ
3 Kasım 2017 11:13

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Şahin, Tıp Fakültesi’nin Aksaray için bir kızıl elma olduğunu ifade ederek, şehrin bu en büyük beklentilerinden birisinin gerçeğe dönüşmesinden büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

– Hayalin Gerçeğe Dönüşmesinden Mutluyuz –

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)’nde, Meram Tıp Fakültesi (MTF) ve ASÜ Tıp Fakültesi’ne bu yıl katılan öğrenciler için “Beyaz Önlük Giyme Töreni” düzenlendi. Göreve geldiklerinde Aksaray’ın olmazsa olmazları arasında Tıp Fakültesi’nin de bulunduğunu ifade eden ve bu hususun bir kızıl elma olduğunu kaydeden Rektör Şahin, bu hayalin gerçeğe dönüşmesinden dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti. Törende önlük giyen her öğrencinin Aksaray’ın bir kızıl elması olduğunu söyleyen Şahin, “Onun için sorumluluğunuz çok fazla. Aksaray’a döndüğünüzde sizi sadece bir tıp fakültesi öğrencisi olarak karşılamayacaklar” dedi. ASÜ Tıp Fakültesi’nin eğitim için gerekli hazırlıkları yapıncaya kadar öğrencilerinin başka bir fakültede eğitim görmesine karar verildiğini ve bu eğitim kurumunun da daha kıdemli, kadrosunun daha yetkin olması hasebiyle; NEÜ Meram Tıp Fakültesi olduğunu kaydeden Şahin: “Şu an 2017-2018 eğitim öğretim yılında beraberce eğitim öğretime başlamış olduk. Mesleğe atıldığınızda, karşınıza gelecek herkesin bir insan olduğunu hiçbir zaman unutmayın” dedi.

– NEÜ Yöneticilerine Teşekkür Ediyoruz –

ASÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Namık Özkan da, konuşmasının başında NEÜ Rektörü ve Üniversite yönetimine teşekkür ederek, “MTF öğretim üyelerine, ASÜ öğrencilerini de kendi çocuklarından ayırmayacaklarını ve onlara her türlü kolaylığı sağlayacaklarını bildiğim için teşekkür ediyorum” dedi. Özkan, öğrencilere de şu şekilde seslendi: “Sevgili öğrenciler, hekimlik büyük sorumluluk isteyen bir meslektir. Hekimlik mesleğini yapabilmek için insanı ve mesleğinizi sevmek zorundasınız.” Törende MTF Dekanı Prof. Dr. Celalettin Vatansev de kısa bir konuşma yaptı. NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker ise ASÜ ile kurdukları işbirliğinden dolayı mutlu olduklarını belirti ve bunun devam edeceğini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından 31’i ASÜ Tıp Fakültesi öğrencisi olmak üzere 258 öğrenciye beyaz önlükleri hocaları tarafından giydirildi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.