Dolar 32,5680
Euro 34,7221
Altın 2.492,34
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

Hıdırellez – Bahar Bayramı Helvadere’de kutlandı

Helvadere Beldesinde her yıl geleneksel olarak kutlanan Hıdırellez ve Bahar Bayramı Şenliklerinin bu yıl 11’incisi düzenlendi..

Hıdırellez – Bahar Bayramı Helvadere’de kutlandı
Aksaray Anadolu AŞ
10 Mayıs 2016 00:36

Aksaray Valisi Şeref Ataklı; şenliklerde yaptığı konuşmasında Hasandağı ve Helvadere bölgesinin turizmden daha çok pay alması için gayret gösterdiklerini söyledi. Vali Ataklı; Aksaray merkezden Helvadere’ye gelen yolun karayolları standartlarında sıcak asfalt olarak yapımı için bu hafta ihalesinin yapılacağını söyledi.

Helvadere Belediyesi ev sahipliğinde halk oyunları gösterisi, halk ozanları ve ses sanatçılarının şarkı ve türküleri ile çeşitli gösterilerin sunulduğu Hıdırellez – Bahar Bayramı Şenliklerinin 11. Helvadere de büyük coşku içinde kutlandı. Şenliklere Vali Şeref Ataklı, Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı protokol üyeleri ile binlerce vatandaş katıldı.

Hıdırellez Şenliklerinin merkezi Helvadere

Vali Şeref Ataklı şenliklerde yaptığı konuşmasında Hıdırellez etkinliklerinin Aksaray’da en etkin şekilde Helvadere’de kutlandığını söyledi.

“Her çevreden insanlarımız bir araya gelerek bu şenliklere katılarak şenliğe şenlik katılıyorlar. Bunu görmekten dolayı mutluluğumu ifade etmek isterim’ diyen Vali Ataklı; “Helvadere bunun hakkını veriyor. Vatandaşlarımız da buna rağbet ediyorlar. Hıdırellez şenliklerinin merkezi bundan sonra Helvadere.’dedi.

Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’nın da Hıdırellez şenliklerinin en iyi şekilde kutlanması için gerekli katkıyı desteği verdiğini bu nedenle belediye başkanına teşekkür eden Vali Ataklı; “Helvadere belediye başkanımız da bu şenlikler için büyük gayretler sarf ediyor. Kendisini de tebrik ediyorum’ dedi.

-Hasandağı ve Helvaderenin turizmden daha çok pay alması için projeler uygulamaya geçiyor

Vali Ataklı konuşmasında; Hasandağı ve Helvadere’nin turizm açısından bakir ve kıymetli bir alana sahip olduğunu vurguladığı konuşmasında Hasandağı’nın daha etkin şekilde turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Bu amaçla yapılan proje ve çalışmaların olduğunu ifade eden Vail Ataklı; “ İnşallah Hasandağı’nın Helvaderenin turizme kazandırılması turizmden daha çok yararlanmasını sağlamak amacıyla bir takım gayretlerimiz olacak. Öncelikle bu yıl merkezden Helvadere ye gelen yolun nitelikli şeklide sıcak asfalt yapılmasını başlatıyoruz. Bu hafta ihalesi yapılacak bu yıl içinde Helvadere yolu karayolları standartlarına uygun şekilde halkımızın hizmetine sunulacak. Aynı şekilde Hasandağı yolu zirveye çıkan tesislere çıkan yol ile ilgili projelerimiz hazır. Buranın altyapısını hazırlıyoruz. Kadastrol çalışmalar tamamlandı. İmar tadilatı yapmamız gerekiyor. Tahsis işlemlerini yapmamız gerekiyor. Bu konuda çalışmalar sürüyor. Bunlardan sonra yatırım programına alıp Hasandağında 2 bin rakımlı turizm merkezinde hazırlanan projeleri uygulamaya başlayacağız.” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise yaptığı konuşmasında en güzel Hıdırellez şenliklerinin Hasandağı eteklerinde Helvadere Belediyesinin organizasyonunda yapıldığını söyledi.  Helvadere Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akyol ‘un kendilerini ziyaretinde şenlik alanının düzenlenmesi için talepte bulunduğunu bu talebi de seve seve karşıladıklarını ifade eden Yazgı, “Değerli başkanımız kırmadık, vatandaşlarımızı yararına olan bu çalışmayı hemen yaptık. Hayırlı olsun burada hep beraber güzel programlar ve faaliyetleri yaparız’ dedi.

Şenlikte anneler günü nedeniyle Helvadere’nin yaşça en büyükleri arasında olan Teslime Karaoğlan’a gül takdim edildi. Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ve Helvadere Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Akyol şenliğe katılan bayanlara Anneler Günü nedeniyle gül takdim ettiler.

Şenlik programı halk oyunları gösterisi, Halk Ozanları atışmaları, yörenin yetiştirdiği ses ve saz sanatçılarının konserleri ve çeşitli etkinliklerle devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.