Dolar 32,5246
Euro 34,8680
Altın 2.443,79
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Az Bulutlu
Aksaray
24°C
Az Bulutlu
Pts 25°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 20°C

İdrar kaçırma şeker hastalığının belirtisi olabilir

Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Sultan Şalk, idrar kaçırma sorununun ekseriyetle hastaların yakınlarından, eşlerinden ve çocuklarından …

İdrar kaçırma şeker hastalığının belirtisi olabilir
Aksaray Anadolu AŞ
16 Şubat 2021 11:00

Bayan Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Sultan Şalk, idrar kaçırma sorununun ekseriyetle hastaların yakınlarından, eşlerinden ve çocuklarından sakladığını söyleyerek, “Çevresinde de birebir şikayetlerde bulunan bireyler olabileceği üzere bunu olağanlaştırmaya çalışmaktadırlar. Lakin bu durumlarda unutmamak gerekir ki idrar kaçırmak olağan bir durum değildir. Bu bir hastalık belirtisidir. Ve öbür hastalıkların öncü şikayeti olarak ortaya çıkabilir. Şeker hastalığı başta olmak üzere idrar yolu enfeksiyonu yahut böbreklerle ilgili sorunlar başta olmak üzere birde nörolojik hastalıkları sayabiliriz.” dedi.

 

“Şeker ve nörolojik hastalıkların habercisi olabilir”

Op.Dr.Şalk, idrar kaçırmanın şeker hastalığı ve nörolojik hastalıkların habercisi olabileceğini belirterek, “İlk sıkışma hissinden sonra bunu yapamadığımız vakit idrar kaçırmadan bahsediyoruz. Sebepleri içerisinde çoklukla çok sayıda doğum yapmak, güç doğum hikayesi olması, iri bebek doğurmak, obezite, Kronik akciğer hastalıkları ve astım üzere daima öksürükle seyreden hastalıklar sayılabilir. Fakat bunun yanı sıra şeker hastalığı ve nörolojik hastalıklar üzere öbür hastalıklarında habercisi olabilir. Bu açıdan dikkat etmek gerekir. İdrar kaçırmayı normla bir durummuş üzere görmemek gerekiyor. İdrar kaçırmada kesinlikle tabibe başvurmak gerekir. Çok kolay teşhis testleri var. Kolay bir idrar analizi, bir jinekolojik muayene ve beraberinde işeme günlüğü üzere, pet günlüğü üzere kolay testlerle teşhis koyabiliriz. Öksürüp hapşırma, ağır bir aktivitede bulunma durumunda idrar kaçırma kelam hususuysa cerrahi tedavi ön plandadır. Lakin tuvalete yetişememe ve tuvalete yetişmek üzereyken idrar kaçırma üzere durumlarda da ilaç tedavileriyle tedavi edebiliyoruz.” sözlerini kullandı.

“İnsanın toplumsal hayatını olumsuz etkilemekte “

Şalk, idrar kaçırmanın toplumsal yahut hijyenik bir sorun olduğu, insanın toplumsal hayatını olumsuz etkilediğini söz ederek ,”Günlük aktivitelerinde örneğin dışarı çıkacağı vakit insanları çok kısıtlamaktadır. Her an başıma gelebilecek kaygısıyla daima huzursuz yaşamaktadır. Münasebetiyle bu sorunu ortadan kaldırmak için en kısa müddette tedavi olmalarını öneriyoruz. Basamaklı tedavi formunda de gidilebilir. Örneğin hastanın sıvı alımı denetim edilebilir, neler tüketiyor, çay, sigara, alkol, kahve üzere içecekleri çok tüketiyorsa bunları sınırlamak gerekir. Tekrar terlik taban idmanları dediklerimiz fizik aktivitelerini verebiliyoruz. Bu üzere kolay süreçlerle başlayıp daha sonra daha karmaşık formüllere geçilebilir.” biçiminde konuştu. 

 

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.