Dolar 32,4563
Euro 34,8765
Altın 2.433,76
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
24°C
Hafif Yağmurlu
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 18°C
Cum 20°C

Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi Aksaray’a değer katacak

Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi Aksaray’a değer katacak
Aksaray Anadolu AŞ
15 Şubat 2024 14:05

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in şehrin turizm değeri artırmak amacı ile yapımını başlattığı Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi ile mevcut ziyaretçi sayısının ikiye katlaması hedefleniyor.

Her yıl iki milyona yakın yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi’nde, Aksaray Belediyesi tarafından yapımına başlanan cam teras projesi çalışmaları devam ediyor.

Kapadokya turizminin önemli duraklarından biri olan Ihlara Vadisi’nin seyahat değerini artıracak cam teras projesinde geçtiğimiz günlerde cam montajları tamamlandı. Öngörülen takvim doğrultusunda çalışmaların devam ettiği proje dâhilinde seyir alanlarının ve kafeteryanın da yapımı tamamlanarak diğer sosyal donat alanlarının yapımına devam ediliyor.

150 metre yükseklikte ve 12 metre uzunluğunda olacak cam teras, Ihlara Vadisi’nin en hakim noktasına inşa edilerek ziyaretçilere eşsiz bir manzara keyfi sunacak. Ihlara Vadisi Cam Teras projesi içerisinde amfi tiyatro, yürüyüş yolu yapımı, restoran, mescit, bebek bakım odaları, tuvaletlerin yapımı, fotoğraf çekim alanının oluşturulması, otopark yapımı, çevre ve peyzaj düzenlemesi gerçekleştirilecek.

Belediye Başkanı Evren Dinçer, vadinin doğal ve kültürel dokusunun korunarak projenin hayata geçirildiğini belirterek, “Ihlara Vadisi, dünyanın sayılı kanyonları arasında yer almasının yanında içerisinde insan yaşamı izleri taşıyan dünyanın en büyük kanyonudur. Ihlara Vadisi’ni her yıl 1 milyon yerli yabancı turist ziyaret ediyor. Bu projemizde şehir turizmine avantaj sağlayacak. Şehrimiz her yönüyle cazibe merkezi olacak. Şehrimizi ziyarete gelen turist sayısını ikiye katlamayı planladığımız projemiz sayesinde her yıl 2 Milyonun üzerinde yabancı turistin bölgeyi ziyaret etmesini öngörüyoruz. Projemizi de bu doğrultuda planlayarak hayata geçiriyoruz. En kısa sürede bu projeyi tamamlayarak hizmete açmayı ve vadiyi ziyaret edenleri, seyir yönünden kültür izleriyle birlikte tarih kokan doğa yolculuğuna çıkarmayı hedefliyoruz” dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.