Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Hafif Yağmurlu
Aksaray
25°C
Hafif Yağmurlu
Pts 24°C
Sal 23°C
Çar 22°C
Per 21°C

Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi başlıyor

Ihlara Vadisi Cam Teras Projesi başlıyor
Aksaray Anadolu AŞ
5 Haziran 2023 19:20

Şehrin turizm potansiyellerini gün yüzüne çıkartmak için birçok yenilikçi proje gerçekleştiren Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Ihlara Vadisi Cam Teras projesi ile turistlere manzarayı, kiliseleri ve tarihi mekanları yukardan görme imkânı sunacak.

Kapadokya’nın giriş kapısı olarak bilinen Ihlara Vadisi, yıllık 1 Milyonun üzerinde yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Cam Teras projesinin hayata geçirilmesi ile ziyaretçi sayınında da artışın olacağı öngörülüyor.

Bu doğrultuda projelendirilen Cam Teras için geçtiğimiz günlerde Ahiler Kalkınma Ajansı ile iş birliği protokolü imzalanmıştı. 18 Milyon TL proje bedeli olan Cam Teras projesinin teknik çalışmalarında tamamlanma aşamasına gelindi. Proje alanında yakın zamanda inşaat çalışmalarına başlanılacak.

Cam teras, vadiden 117 metre yükseklikte inşa edilecek. Ziyaretçiler, 10 metre açık alana sahip olan terastan vadiyi yukarıdan görebilecek. Ziyaretçilerin heyecan ve adrenalini doyasıya yaşayacağı Cam Terastan, Vadinin doğal ve tarihi tüm güzellikleri izlenebilecek. Ihlara Vadisi’nin turizm yoğunluğunu artıracak olan Cam Teras projesi kapsamında proje alanına otopark, mescid, yürüyüş yolu, fotoğraf çekim noktası, amfi tiyatro ve kafeterya da planlandı.

Şehrin turizm değerlerini yükseltecek Cam Teras Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’ Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan, tarihi ve doğal güzellikleri bir arada bulundurması nedeniyle açık hava müzesini andıran Ihlara Vadisi’ne yapacağımız cam teras ile bölgeyi ziyarete gelenlere seyir zevki yaşatacağız. “Kapadokya’nın İncisi” olarak da adlandırılan vadide cam teras projesinin hayata geçirilmesiyle misafirlerimize manzarayı, kiliseleri ve tarihi mekanları yukardan görme imkânı sunacağız. Şehrimizin tüm potansiyellerini açığa çıkartmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz.’’ dedi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.