Dolar 32,4010
Euro 34,8095
Altın 2.397,64
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 19°C
Az Bulutlu
Aksaray
19°C
Az Bulutlu
Cts 13°C
Paz 16°C
Pts 18°C
Sal 22°C

Ihlara Vadisi ziyarete açıldı

Ihlara Vadisi ziyarete açıldı
Aksaray Anadolu AŞ
2 Haziran 2020 16:04

Aksaray’da, koronavirüs tedbirleri kapsamında kapatılan, ‘Kapadokya’nın başlangıç noktası’ olarak bilinen Ihlara Vadisi, yeniden turizme açıldı. 

Ihlada Vadisi’nde görevlilerce ateşi ölçülerek, içeri alınan ziyaretçiler, maske ve sosyal mesafe kuralları doğrultusunda vadiyi gezebiliyor.

Tarihi kaynaklardaki adı ‘Peristremma’ olan Ihlara Vadisi, tektonik yükselmeler ve Hasandağı volkanının püskürmesinin ardından çöküntüye uğrayan alan üzerinde ilerleyen Melendiz Çayı’nın binlerce yıllık aşındırması sonucu oluştu. 18 kilometre uzunluğunda, 150 metre derinliğinde ve 200 metre genişliğinde kanyon vadisi olan Ihlara Vadisi; bitki örtüsü, kilise ve şapelleriyle doğa, tarih, sanat ve kültür olgusunu bir arada buluşturuyor.

Dünyanın en büyük kanyonları arasında yer alan Ihlara Vadisi’ni yılda 500 bin yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Türkiye’nin en çok ziyaret edilen 10 ören yeri arasında gösterilen Ihlara Vadisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından koronavirüs tedbirleri kapsamında 18 Mart’ta ziyaret kapatılmıştı. Vali, normalleşme süreciyle dün yeniden ziyarete açıldı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.