Dolar 32,4673
Euro 34,7315
Altın 2.471,15
BİST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 27°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
27°C
Parçalı Bulutlu
Per 25°C
Cum 24°C
Cts 21°C
Paz 23°C

Ihlara Vadisi’nde balon uçuşları büyük ilgi çekti

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Ihlara Vadisi’nde sıcak hava balonu uçuşlarının büyük ilgi gördüğünü belirterek ‘’Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler, bölgede yapılan tetkikler ve izinlerin ardından balon uçuşları başladı’ dedi..

Ihlara Vadisi’nde balon uçuşları büyük ilgi çekti
Aksaray Anadolu AŞ
20 Kasım 2016 19:21

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Ihlara Vadisi’nde sıcak hava balonu uçuşlarının büyük ilgi gördüğünü belirterek ‘’Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler, bölgede yapılan tetkikler ve izinlerin ardından balon uçuşları başladı. Sıcak hava balon turları, Güzelyurt merkezindeki Manastır Vadisi, Ihlara Vadisi ve Selime arasındaki bölgede yer alıyor.’’ dedi.

BALON UÇUŞLARI BAŞLADI

Aksaray Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Doğan, Kapadokya bölgesinin en büyük ve en önemli vadisi olan Ihlara’nın hem tarih hem de doğal güzellik açısından sayısız zenginliği barındırdığını söyledi. Kapadokya’nın kalbi olarak nitelendirdikleri vadinin her mevsim ayrı güzel olduğunu dile getiren Doğan, yapılan tanıtımlarla ziyaretçi sayısının daha da artırılması için çalıştıklarını belirtti. Kapadokya’nın peri bacaları, vadileri ve sıcak hava balon uçuşları ile dünyanın dört bir yanından turistlerin ilgisini çektiğini belirten Doğan, ‘’Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi sınırları içerisindeki Ihlara Vadisi’nde, Kapadokya’nın ikinci balon uçuş sahası oluşturuldu. İzin işlemleri ve deneme uçuşlarının ardından ticari uçuşlar başladı.” dedi.

GÖRSEL ŞÖLEN OLACAK

Ihlara Vadisi konseptli uçuşlarla ilgi yaklaşık 3 yıldan beri çalışma yürüttüklerini hatırlatan Doğan şunları söyledi:

‘’Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler, bölgede yapılan tetkikler ve izinlerin ardından uçuşlar başladı. Sıcak hava balon turları, Güzelyurt merkezindeki Manastır Vadisi, Ihlara Vadisi ve Selime arasındaki bölgede yer alıyor. Yaklaşık bir saat süren balon turunda Kapadokya bölgesinin tüm güzelliklerini görmek mümkün. İnşallah bu uçuşlar devam edecek. Ihlara ve çevresindeki güzellikler turistler için ayrı bir görsel şölene dönüşecek.”

ZİYARETÇİ SAYISINI ARTTIRACAK

Doğan, balon turlarının Ihlara Vadisi’ne ilgiyi daha da arttıracağını vurgulayarak, “Aksaray’ı yılda 1 milyon turist ziyaret ediyor. Üzerinde uçuş yaptığımız Ihlara Vadisi ise Türkiye’de en fazla ziyaret edilen 10 ören yerinden birisidir. 2015 yılında Ihlara Vadisi’ni 491 bin turist ziyaret etti. Balon turları ve diğer aktivitelerle bölgemizde turizmi daha da canlandırmak istiyoruz.” ifadesini kullandı.

IHLARA VADİSİ

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesi sınırları içinde yer alan 14 kilometre uzunluğundaki Ihlara Vadisi’nde ilk Hıristiyanların yamaçlardaki tüfleri oyarak, kilise ve manastır yaptıkları mekânlar, Melendiz Nehri’nin sularıyla bütünleşerek önemli bir doğa harikası oluşturuyor. Bu doğal güzellikleri görmek için gelen ziyaretçiler, Ihlara beldesinden 382 basamaktan oluşan merdivenle vadinin içine inebiliyor. Melendiz Nehri, kanyonu yer yer 100-120 metre derinlikte yararak, bozkırın ortasında derin bir yarık gibi görünen Ihlara Vadisi’ne 14 kilometre boyunca hayat veriyor. 35’i tescilli olmak üzere onlarca kilise ile yüzlerce kaya oyma yaşam alanının bulunduğu vadiye turist ilgisi de her geçen yıl artıyor. (Hürriyet)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.