Dolar 32,4286
Euro 34,5977
Altın 2.384,91
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 15°C
Paz 16°C

İki katlı yeraltı otoparkı yapılacak

İki katlı yeraltı otoparkı yapılacak
Aksaray Anadolu AŞ
28 Mart 2022 15:17

Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan oto park ile kent merkezindeki trafik yoğunluğu önlenecek.

Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesi kapsamında yapılacak olan oto park ile kent merkezindeki trafik yoğunluğu önlenecek. Şehrin en eski mahallelerinden olan Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm, binaların eski ve plansız olması, kent estetiğine yakışmayacak yapılaşmaların bulunması alt yapıda yaşanan zorluklar ve yeşil alan oluşturulamaması gibi nedenlerle gerekli görülmüştü.

Hamidiye Mahallesi’nde kentsel dönüşümü zorunlu hale getiren bir diğer etmen ise oto park eksikliği olarak biliniyor. Kentin çehresini değiştirecek olan bu proje ile yapılacak olan iki katlı oto park hem mahalle sakinlerinin hem de şehir merkezindeki sürücülerin park ihtiyacını karşılayacak.

Kentsel dönüşüm projesi ile 2.25 hektarlık inşaat alanında yapılacak olan blokların altına iki katlı olarak oto park inşa edilecek. Proje ile yapılacak olan geniş yollar ve 25 metrelik yeni cadde güvenli, konforlu ve hızlı ulaşım imkânı sunulurken yaklaşık 550 araçlık oto park ile de trafik yoğunluğunun önüne geçilecek.

Hamidiye Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm projesinde yıkım işlemlerinin hızla devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yaptığı açıklamada şehir merkezinde trafik yoğunluğuna neden olan bir eksikliğin kentsel dönüşüm projesi ile giderilebileceğini belirtti. Başkan Dinçer açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı;

“Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemiz ile şehir merkezindeki trafik yoğunluklarının önüne geçebilmek adına 2 kattan oluşan oto park projesini de projemiz dahilinde gerçekleştireceğiz. En yoğun ve en eski mahallelerimizden olan Hamidiye Mahallesinde vatandaşlarımıza güvenli, konforlu ve kolay ulaşım imkanı sunacağız” dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.