Dolar 32,4147
Euro 34,7678
Altın 2.419,29
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 22°C
Az Bulutlu
Aksaray
22°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 19°C
Cts 15°C
Paz 14°C

İki Pitbull Vakası… Hangisine İsyan Edelim Şaştık Kaldık!

23 Aralık 2021 15:59

Sonda, ortada söyleyeceğimi baştan söyleyeyim öncelikle: Hayvan sevgisi çok önemlidir!

Hayvanı sevmek demek biyolojik tür olan her hayvanı seveceğimiz anlamına gelmez. Nasıl ki bazı hayvanlara karşı sevgiyle değil endişeyle, korkuyla bakarsınız ve bundan dolayı birilerine bunun hayvan sevgisiyle alakasını anlatma ihtiyacı hissetmezsiniz bazı köpek ırklarını da hayatın dışında tutmanın gerekliliğini izah etmek istemezsiniz. Pitbull bu hayvanların belki de en bilinenidir.

Hepimiz son zamanlarda pitbull ırkı köpeklerinin saldırılarını duyuyoruz değil mi? Her duyduğumuzda “bu kadar da olmaz artık, muhakkak bir önlem alınmalı, sahiplerine ceza verilmeli” diyor muyuz? Evet. Netice değişiyor mu? Hayır.

Dün bir haberde “Gaziantep’te pitbull cinsi iki köpek, 4 yaşındaki kız çocuğuna saldırdı. Hayati tehlikesi olduğu belirtilen çocuk hastaneye kaldırılırken, güvenlik güçleri biri kadın 3 kişiyi gözaltına aldı” deniliyordu. Evet, bu çocuk fiziken iyileşse bile ruhundaki yara hiçbir zaman kapanmayacaktır.

Birkaç hafta öncesinde yine “Kocaeli’nde bir lisenin bahçesine giren pitbull cinsi köpeğin saldırısı sonucu hafif yaralanan 5 öğrenci tedavilerinin ardından taburcu edildi” haberini de okuduk. Aynı günlere İzmir’den de benzer bir haber vardı: “Parkta spor yapan kadın, tasmasız pitbull tarafından saldırıya uğrarken, kaldırıldığı hastanede ameliyata alındı”.

Daha bunlar gibi onlarca haberi kısa bir aramayla herkes okuyabilir. Pitbull besleyenlerin iddialarına göre zararsızdır. 80 küsur milyonluk ülkenin küsurunun bile anca binde biri pitbull besliyor diye herkes diken üstünde mi yoksa pitbulların saldırma ihtimaline karşı korkak mı yaşasın? Pitbull beslemek çok net bir şekilde yasaklanmalıdır. Nokta!

*

Pitbull köpekleri saldırganlığıyla bilindiği için son zamanlarda benzer davranış gösteren insanlara da “pitbull gibi” denilmektedir. Düşünün bir öğretmen öğrencisini öyle bir dövüyor ki seyretmeye dayanamıyorsunuz. Nasıl ki pitbull ya da saldırgan köpeklerin insanları yaraladığını gösteren gerçek kayıtları izlemeye yürek dayanmazsa öğretmenin öğrencisini dövdüğü videoya da bakamadım. Bir defa bile tam izleyemedim. İzlerken üzülmekten, sinir olmaktan, şaşkınlıktan, sövmekten izleyemedim. Bir daha da açmadım zaten daha doğru açamadım. Korktuğunuz, tiksindiğiniz bir şeyle karşılaşmaya cesaret edemezsiniz ya işte onun gibi bir şey. Öğretmenlik gibi bir mesleği icra edenlerin böyle bir saldırganlığı kabul edilemez. Açığa alındı denilen öğretmenin belli bir süre sonra başka bir okulda ya da başka bir şehirde görevine devam etmesini öğrenebilir miyiz? Mümkündür. Daha önce oldu çünkü. Bu haber milat olsun artık. Yine buna benzer başka hadiseler varsa bunlar da ifşa edilmelidir. Eğer bu olayın kamera kaydı olmasa inkar edecekti. Ya kaydı olmayanlar?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.