Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 21°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
21°C
Parçalı Bulutlu
Paz 22°C
Pts 27°C
Sal 31°C
Çar 26°C

İki yeni KHK yayımlandı

675 ve 676 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı..

İki yeni KHK yayımlandı
Aksaray Anadolu AŞ
30 Ekim 2016 01:29

675 ve 676 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname yayımlandı. 9 bin 630 kişi kamu görevinden çıkarıldı. 2’si general 39 TSK personeli göreve iade edildi. PKK’ya yakınlığıyla bilinen 15 ajans, gazete ve dergi kapatıldı. Rektörlük seçimleri de kaldırıldı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında 675 ve 676 sayılı iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 675 sayılı KHK ile 2’si general 39 asker, meslekten ihraç edilenler listesinden çıkarıldı. Türkiye Büyük Millet Meclisinden 3, Milli Eğitim Bakanlığından 31, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından 1 kişinin daha önce yayımlanan ihraç listelerinden çıkarılmasına karar verildi.

Kimler görevden çıkarıldı aşağıdaki linki tıklayarak görebilirsiniz?

KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMELER

KHK/675 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

KHK/676 Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname

Bazı bakanlıklar ve bağlı kuruluşlar ile bazı kamu kurumlarından toplam 9 bin 630 kişi kamu görevinden çıkarıldı. Resen emekli edilen, meslekten ihraç edilen ve kendi isteğiyle meslekten ayrılan bin 82 emniyet teşkilatı mensubunun rütbesi alındı, Yurt dışında öğrenim gören, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen terör örgütü FETÖ/PDY’ye aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olduğu belirlenen 68 kişinin öğrencilikle ilişikleri kesildi.

Üniversitelerde rektörlük seçimleri kaldırıldı

Dicle Haber Ajansı’nın aralarında bulunduğu toplam 15 ajans, gazete ve dergi kapatıldı, Üniversitelerde rektörlük seçimleri kaldırıldı.

676 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile bazı suçlardan gözaltına alınanların avukatlarıyla görüşmeleri, hakim kararıyla kısıtlanabilecek ve bu sürede ifade alınamayacak.

Mali ve sosyal hakları ödenecek

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren KHK’da daha önce yayımlanan 668 ve 672 sayılı KHK’larda ihraç edilenlerin yer aldığı listelerden çıkarılanların isimlerine yer verildi, Buna göre, Prof. Tabip Tümamiral Bekir Sıtkı Cebeci ve Prof. Dr. Tabip Tuğgeneral Melih Hamdi Ünal ile 9’u pilot toplam 37 asker daha ihraç listesinden çıkarıldı, Söz konusu personelden bu maddenin yürürlük tarihinden itibaren 10 gün içerisinde göreve başlamayanlar çekilmiş sayılacak, Bu kapsamda göreve başlayanlara kamu görevinden çıkarıldıkları tarihten göreve başladıkları tarihe kadar geçen süreye tekabül eden mali ve sosyal hakları ödenecek. Bu kişiler, kamu görevinden çıkarıldıkları tarihte bulundukları yöneticilik görevi dışında öğrenim durumları ve kazanılmış hak aylık derecelerine uygun kadro ve pozisyonlara atanmak suretiyle de yerine getirilebilecek.

68 kişinin öğrencilikle ilişiği kesildi

Resmi Gazete’de yayımlanan 675 sayılı KHK’da “Yurtdışında Öğrenim Görenler” başlığı altındaki 4. maddede, “8 Nisan 1929 tarihli ve 1416 sayılı Ecnebi Memleketlere Gönderilecek Talebe Hakkında Kanun’a tabi öğrencilerden, milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen terör örgütü FETÖ/PDY’ye aidiyeti, iltisakı veya örgütle irtibatı olan ve ekli 5 sayılı listede yer alan 68 kişinin öğrencilikle ilişiklerinin kesildiği” belirtildi. Bunlar hakkında 22 Temmuz 2016 tarihli ve 667 sayılı KHK’nın 4’üncü maddesinin ikinci ve üçüncü fıkraları hükümleri uygulanacak. Bu kişilerin bu kapsamda gördükleri eğitimlere ilişkin olarak denklik işlemleri yapılmayacak ve eğitim kapsamındaki akademik unvan ve derecelerine bağlı haklardan yararlanamayacaklar.

Öte yandan, 675 sayılı KHK ile yurt dışındaki öğrencilerden 25’i, 15 Ağustos 2016 tarihli ve 673 sayılı KHK gereği öğrencilikle ilişikleri kesilmiş olanlar listesinden çıkarıldı. 673 sayılı KHK’nın 4’üncü maddesi, bu kişiler bakımından tüm hüküm ve sonuçlarıyla söz konusu KHK’nın yayımı tarihinden itibaren ortadan kalkmış sayılacak..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.