Dolar 32,5707
Euro 34,7707
Altın 2.491,02
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 25°C
Parçalı Bulutlu
Aksaray
25°C
Parçalı Bulutlu
Cum 23°C
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 26°C

İkonik uzay halkası tasarımını anlamak

“İkonik” terimi, tasarım dünyasında çok derecede kullanılıyor. Akıllı telefon dalı yenilikçi teknolojik gelişmelerle ilerlemeye ve gelişmeye …

İkonik uzay halkası tasarımını anlamak
Aksaray Anadolu AŞ
16 Şubat 2021 00:12

“İkonik” terimi, tasarım dünyasında çok derecede kullanılıyor. Akıllı telefon dalı yenilikçi teknolojik gelişmelerle ilerlemeye ve gelişmeye devam ederken, makul bir markaya has ve onları gördüğünüz anda anında tanınabilir temalarda hakikaten ikonik dizaynlar bulmak hala çok ender. Her hafta haberler, her zamankinden daha tuhaf ve karmaşık dizaynlara sahip, tüketicilerin dikkatini çekmek ve en azından özgünlük yaratmak için hayal edilen aygıtların söylentileriyle doluyor.

 

Mate Serisi’nin DNA’sı

Uygun tasarım hiçbir yerden görünmez. Huawei Tüketici İş Kümesi Baş Dizayncısı Quentin, geçtiğimiz günlerde bir akıllı telefon tasarlamayı bir karakter tasarlamaya benzetti. Kişiliği ve geçmişi olmalı. HUAWEI Mate 40 Pro kelam konusu olduğunda, Uzay Halkası dizaynını katiyen özgün olarak tanımlayabilsek de, mirasının birçoklarını Mate Serisi’ndeki öncüllerine borçlu.

 

Her model, Mate Serisi DNA’sının bir modülü olarak birbiri arkasına harika istikrar, simetri ve fütürizm peşinde koştu. 2017 yılında HUAWEI Mate 10 Serisi, telefonun ortasına yerleştirilen kamera modülü ile piyasaya sürüldü. Bu kolay karar, o zamanki yaygın sanayi uygulamasından koptu, lakin Huawei asla sonları zorlamayı bırakmadı. HUAWEI Mate 20 Serisi kısa müddet sonra, eşsiz dört noktalı far dizaynına sahip yepisyeni bir Matrix Kamera ile takip etti. HUAWEI Mate 30 Serisi, kamera modülünü çevreleyen yuvarlak cam Halo Halka dizaynını benimseyerek daha da gelişti ve kare biçiminde akıllı telefon kamera dizaynının ana akımını büsbütün geride bıraktı.

 

Keşif ve yeniliğin görsel bir temsili

Huawei, her vakit yüksek teknoloji estetiğinin sonlarını zorlamak için bir dürtüye sahip oldu. Lakin neden Uzay Halkası? Çarpıcı daire neyi tabir ediyor?

 

Dünyanın dört bir yanına yerleştirilmiş sekiz Event Horizon Teleskopu’nun koordineli bir gayretiyle dünyanın birinci kara delik imgesini Nisan 2019’da yakaladığında güçlü bir ilham kaynağı oldu. Huawei’deki tasarım takımı, farklı kameraların ve en son teknolojilerin, kesimlerinin toplamından daha büyük, kayda bedel yeni bir sonuç elde etmek için tek bir dizide birleştirilebileceği konseptiyle çalıştı. Bu nedenle, tasarım ilhamına hürmet gösterirken, HUAWEI Mate 40 Pro, dikkat cazibeli görünme tuzağından kaçındı zira Uzay Halkası tasarımı, göz alıcı sıfatını hak eden birebir derecede etkileyici bir kamera kurulumuyla donatılmıştır.

 

Hem hoş hem de fonksiyonel

Eser tasarımı kelam konusu olduğunda Huawei’nin öbür bir ideolojisi daha var: “Form fonksiyonu gösterir”. Bu fikir, fonksiyonelliğin tarz kıymetine gelmesi gerektiği değil, daha çok ikisi ortasında eksiksiz bir istikrar sağlanabileceği manasına geliyor. Bu, Uzay Halka dizaynının hem HUAWEI Mate Serisi’nin çarpıcı bir sembolü hem de HUAWEI Mate 40 Pro’da üç ultra güçlü kamerayı barındıran tam fonksiyonlu bir rol olarak kullanıcısına hizmet etmesini sağlıyor.

 

Yeni Ultra Geniş Cine Kamera, şaşırtan derecede geniş bir görüş alanı sunarak kullanıcıların tüm bina ve görünümleri çarçabuk kadrajına almasına yardımcı oluyor. Huawei tarafından geliştirilen bozulma düzeltme algoritması, başka ultra geniş kameralarda görülen garip “balık gözü” efektini önlemeye hizmet ediyor. Büyük bir küme selfie fotoğrafı çektiğinizde, çerçevenin kenarlarına sıkışanların öbür ultra geniş lenslerde olduğu üzere bozulmayacağı manasına geliyor.

 

Huawei Mate 40 Pro’nun kamera modülünde, büyülü yabanî ömür çekimleri yapmak, kalabalık içinde bir yüze odaklanmak yahut uzaktaki ufuk çizgisini yakalamak için biçilmiş kaftan olan yakınlaştırma özelliklerine sahip bir telefoto lens de var. Nihayet grenli ve kırpılmış imgeleri unutabileceğiniz, akıllı telefonunuzdan daha profesyonel kamera sonuçlarının keyfini çıkarabileceğiniz manasına geliyor.

 

Işık alımını en üst seviyeye çıkarmak ve her ortamda hoş renkler üretmek için tasarlanmış dalın en büyük kamera sensörlerinden biri ile donatılmış 50 MP Muhteşem Algılama Geniş Kamera, Huawei Mate 40 Pro’nun kurulumunu tamamlıyor. Bu, birebir vakitte gece fotoğrafçılığı için daha donanımlı olduğu manasına geliyor ve eksiksiz düşük ışık sonuçları elde etmek için gece moduna geçilmesine yahut pozlama ile uğraşılmasına bile gerek kalmıyor.

 

Hem içinde hem dışınde öncü teknoloji

HUAWEI Mate 40 Pro’nun EMUI 11 üzerindeki çığır açan aygıtlar ortası etkileşim özellikleri, dünya çapındaki kullanıcılara tüm aygıtların daha geniş ve daha güçlü bir ekosistemin kesimi olarak yine tanımlandığı çok da uzak olmayan geleceğe bir bakış sunuyor.

 

Huawei’nin yeni resmi arama motoru Petal Search, kullanıcılara Instagram, Facebook ve WhatsApp dahil tüm favori uygulamalarının yanı sıra haberler, görüntüler, fotoğraflar, alışveriş, uçuşlar ve mahallî işletmeler için tek noktadan arama aracı sunuyor.

 

Halihazırda en tanınan binlerce global ve mahallî uygulamaya konut sahipliği yapan Huawei’nin açık ve inançlı uygulama platformu AppGallery her geçen gün büyüdükçe HUAWEI Mate 40 Serisi’nin fütüristik potansiyelini deneyimlemek için daha da fazla neden var üzere görünüyor.

Hibya Haber Ajansı

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.