Dolar 32,3687
Euro 34,9670
Altın 2.325,46
BİST 9.144,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 24°C
Açık
Aksaray
24°C
Açık
Cts 26°C
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 25°C

İl Milli Eğitim Müdürü Durgun: “Hepimizin üzerinde bir öğretmen eli var”

KAYSERİ’DE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ NEDENİ İLE ÇELENK KOYMA TÖRENİ YAPILDI.

İl Milli Eğitim Müdürü Durgun: “Hepimizin üzerinde bir öğretmen eli var”
Aksaray Anadolu AŞ
24 Kasım 2021 13:15

Kayseri’de 24 Kasım Öğretmenler Günü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. Düzenlenen törende açıklama yapan Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saim Durgun, “Hepimizin üzerinde bir öğretmen eli var” dedi.

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saim Durgun, ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Öğretmenlerin zihinlerden ve gönüllerden silinmemesi gerektiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Saim Durgun, “Bugün Millet Mekteplerinin açılışlının ve cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenlik ünvanını kabul edişinin yıl dönümü. 81 yılından bugüne kadar da 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmakta. 24 Kasım Öğretmenler Günü Münasebetiyle bütün öğretmenlerimize sağlık, sıhhat, uzun ömür ve başarılar diliyorum. Sadece öğretmenlerimizin kıymetinin bilinmesi ve hatırlanması çok zor değil çünkü hepimizin üzerinde bir öğretmen eli var. Onların emeklerini ve haklarını ne yaparsak yapalım ödeyemeyiz. Bu anlamda diğer 364 gün de öğretmenlerimizi zihnimizden, gönlümüzden çıkartmamamız gerektiğini hepimiz sanırım takdir ediyoruzdur. Bugün de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilimizde de kutlama programımız var” dedi.

Çelenk koyma töreninin ardından Kayseri İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda devam eden etkinliklere Kayseri 12. Hava Ulaştırma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Vedat Öncel, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve diğer protokol üyeleri de eşlik etti. Kültür Merkezinde yapılan programda Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okundu. Şiir dinletisinin ardından aday öğretmenler yemin ederek, protokol tarafından yemin eden aday öğretmenlere Türk Bayrağı hediye edildi.

Program öğretmenlerden oluşan koronun müzik dinletisi ile son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.