Dolar 32,5849
Euro 34,8423
Altın 2.417,24
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 32°C
Az Bulutlu
Aksaray
32°C
Az Bulutlu
Çar 31°C
Per 28°C
Cum 27°C
Cts 26°C

İletişim Fakültesi ‘İletişim buluşmalarının’ ilkini gerçekleştirdi

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “İletişim Buluşmaları” programı kapsamında “Söyleşi” ve “İletişim Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi..

İletişim Fakültesi ‘İletişim buluşmalarının’ ilkini gerçekleştirdi
Aksaray Anadolu AŞ
22 Aralık 2017 17:17

Aksaray Üniversitesi (ASÜ) İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen “İletişim Buluşmaları” programı kapsamında “Söyleşi” ve “İletişim Fakültesi Danışma Kurulu Toplantısı” gerçekleştirildi.

Akademi ve sektör işbirliğinin sağlandığı Danışma Kurulu Toplantısı’nda, ülkemizde iletişim mezunlarının istihdamı ve öğrencilerin mesleki pratiğe yönelik eğitimi noktasında alınan tavsiye kararlar imzalandı. Söz konusu toplantıda yerel basının mevcut durumu ve üniversitelerde gerçekleştirilen eğitim-öğretim faaliyetleri de konuşuldu. Yapılan toplantının ardından Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Aksaray Yenigün Gazetesi Sahibi Yaşar Karatay, Gazetecilik Bölümü öğrencileri ile söyleyişi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen söyleşiye İletişim Fakültesi akademik ve idari kadrosu da katıldı. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Hacı Murat Yılmaz, gazeteciliğin geleceği adına, sahadan gelmiş bir gazetecinin tecrübelerini paylaşmasının öğrenciler için faydalı olacağını vurguladı. Dekan Yılmaz’dan sonra söz alan Yaşar Karatay, gazetecilik mesleğinin toplumsal yaşamdaki öneminden söz ettikten sonra öğrencilerin gazetecilik mesleği ile ilgili sorularını yanıtladı. Gazeteciliğin güzel yanları ve zorlukları hakkında bilgi veren Karatay, basının demokratik toplumlarda 4’ncü Kuvvet olduğu yargısına atıfta bulunarak, basını fiili anlamda 1’inci Kuvvet olarak gördüğünü belirtti. Ulusal gazetelerden örnekler göstererek basında yaşanan problemlerden ve ideolojik yaklaşımların gazetecilik pratiğinin etkilemesinden söz eden Yaşar Karatay, yerel basında da, ulusal basında da gazetecinin etik değerlere bağlı kalmasının önemli olduğunu belirtti. Aksaray’da yedi yerel gazete bulunduğunu söyleyen Yaşar Karatay, Aksaray Üniversitesi’nde İletişim Fakültesinin açılmasının yerel basının geleceği için iyi bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi. Gazetecilik öğrencilerinin istihdam olanaklarında yaşanabilecek problemler ile ilgili sorularına, “İletişim Fakültelerinden mezun olanların işsiz kalacağı algısı yanlış bir algıdır. Bu durumun aksine yerel basında ve ulusal basında nitelikli mezunlara ihtiyaç var” şeklinde yanıt vererek, günümüzde gelir bakımından çok iyi imkânlara sahip olan gazeteciler olduğunu belirtti.

Gazetecilik mesleğinin finansal yönünün yanında toplum için çok faydalı olduğunu vurgulayan ve basın meslek etiğinin öneminde de söz eden Karatay, toplumsal faydayı gözeten bilinçli bir gazetecinin, ülkemizin geleceği için önemli bir statüde olduğuna dikkat çekti..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.