Dolar 32,5433
Euro 34,9809
Altın 2.418,96
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Aksaray 30°C
Az Bulutlu
Aksaray
30°C
Az Bulutlu
Cum 27°C
Cts 25°C
Paz 26°C
Pts 23°C

Ilgaz Dağı’na İstiklal Yolu yazdılar

Kurtuluş Savaşı’nda cepheye lojistik malzeme ve cephane taşınan İstiklal Yolu’nun Ilgaz Dağı bölümüne Aksaraylı Firma Ajans Ay Reklam tarafından “İstiklal Yolu” yazıldı..

Ilgaz Dağı’na İstiklal Yolu yazdılar
Aksaray Anadolu AŞ
23 Nisan 2016 16:09

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün İl Özel İdaresi ortaklığı ile Yüklenici olan Aksaray’lı firma Ajans Ay Reklam ın hizmetleriyle hayata geçirdiği “İstiklal Yolu Tanıtım Projesi” kapsamında yapımı gerçekleştirilen “İstiklal Yolu” levhasını yerinde inceledi.

İncelemede Çankırı Valisi Vahdettin Özcan’a Vali Yardımcısı Fatih Yılmaz, Ilgaz Kaymakamı Muhammet Gürbüz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş ve İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nusret Acar eşlik etti.

İstiklal Yolu levhası hakkında Vali ve heyete bilgi veren İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nusret Acar, “İlimizde yoğun trafik akışının yaşandığı, aynı zamanda İstiklal Yolu güzergahı da olan Ilgaz İlçemiz Hacıhasan Köyü sınırları içerisindeki D-100 karayolu kenarında hakim bir tepe üzerine 6 m yüksekliğinde 70 m genişliğinde İstiklal Yolu harflerinin beton zemine monte edilmesi şeklinde gerçekleştirildi. İstanbul-Karadeniz hattı ile Çankırı- Kastamonu istikametinde seyretmekte olan yolcular üzerinde İstiklal Yolu ile ilgili kalıcı iz bırakmak ve bölgeyi tarih turizmine açmak projenin temel hedefini oluşturuyor” dedi.

Sayın Valimiz Vahdettin Özcan ise, “Valilik olarak İstiklal Yolu’na çok önem veriyoruz. İstiklal Yolu levhasının yapımı ile bir farkındalık oluşturulmuştur. Çok güzel bir çalışma. Çankırı halkına hayırlı olsun. Vali Yardımcısı Fatih Bey’e, Şube Müdürü Nusret Bey’e, İl Özel İdaresine, KUZKA yetkililerine ve yapımında üretici firma Ajans ay reklam bünyesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.